Mitrović doneo Anderlehtu prvi trofej

0

Već u formi: Aleksandar Mitrović
 

Mogu da ga kritikuju, ali Aleksandar Mitrović uprkos prozivkama trese mreže. Mada ge je na početku priprema trener Besnk Hasi javno isprozivao što je „nabacio“ nekoliko kilograma, srpski napadač je poveo Anderleht ka prvom peharu u novoj sezoni, pošto je postigao vodeći gol u pobedi nad Lokerenom i tako utabao put Ljubičastima ka slavlju u Superkupu 2:1.

 

Mitrović je u 29. minutu susreta na stadionu Konstant van den Štok rutinski reagovao na dodavanje Frank Okupu Ačimponga i neometan, sa nekoliko metara, poslao loptu u mrežu za vođstvo domaćeg tima. Lokeren se nije predavao, uzvratio je 17 minuta pre kraja pogotkom glavom svog najboljeg igrača Arbauija, ali je slavlje Anderlehtu posle velike inicijative u završnici susreta obezbedio defanzivac gostujuće ekipe Odoi, koji je nespretno reagovao posle udarca Ačimponga i sa metar prosledio loptu u svoju mrežu.

 

Inače, Mitrović je igrao samo u prvom poluvremenu, posle čega ga je zamenio Argentinac Matijas Suarez, dok je drugi Srbin u dresu Anderlehta Luka Milivojević odigrao svih 90 minuta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here