Mladi Srbi ogromnog srca

0

Sa druženja u Boniringu
 

Trud mladih Boniriga zaista se isplatio. Dva dana posle humanitarnog druženja u Srpskom centru u Sidneju, napravljen je konačan račun – s ponosom su saopštili da su za žrtve poplava u Srbiji i Republici Srpskoj ovde sakupili 197.275,76 dolara.
Ovo je za samo koju hiljadu dolara manje od crkve Svetog Stefana u melburnskom Kizborou, koja je obećala do sada najveću sumu izdvojenu na jednom mestu u Australiji.

Ipak, donacija iz Boniriga ima posebnu vrednost – pre svega što mladi volonteri koji su se prihvatili posla da animiraju srpsku, ali i australijsku zajednicu, za razliku od Kizboroa, niti su organizovana institucija niti imaju ikakav prethodni fond. Počeli su, vođeni srcem i osećanjima, doslovno od nule. Pre samog humanitarnog festivala ovog ponedeljka, oni su prethodnih deset dana kucali od vrata do vrata, posećivali prodavnice i vlasnike firmi, telefonirali rodbini i prijateljima sakupljajući novac. I postigli nemoguće!

 

Uspeli: Ostojić, Petrović, Glumac, Turčinović, Matić
 

Ponedeljak je bio tek vrhunac napora te grupe mladih entuzijasta, njih nešto više od 80. Za "Vesti", oni su sa sastanka u sredu uveče, na kojem su napravili završni račun, poslali fotografiju njih petoro, koji su na neki način predvodili uspešan posao. To su Goran Ostojić (fotograf), Aleksija Petrović (organizatorka), Aleks Glumac (mediji), Minja Turčinović (SPORTske aktivnosti) i Dražana Matić (marketing i program).

U Bonirigu je, podsetimo, najavljeno da njihova akcija neće stati, već se nastavlja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here