EPA/Olivier Matthys
Odbojkašice Srbije

Odbojkašice Srbije plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva, pobedom nad selekcijom Češke sa 3:1 u setovima (24:26, 25:17, 25:11, 25:14).

Bolje su Čehinje otvorile meč, i u vrlo uzbudljivom prvom setu, uspele su da povedu sa 1:0, i to sa 26:24. To kao da je “razljutilo” naše devojke, koje su upalile “motore”, i zaigrale dosta agresivnije i direktnije.

Ekspresno su naše odbojkašice izjednačile, i to prilično lako, sa 25:17. Nisu popuštale ni u trećem setu, te su došlo do potpunog preokreta i vođstva sa 2:1 (25:11).

Pokušavale su Čehinje u četvrtom setu da se vrate u meč, u nekoliko navrata su prilazile i na poen ili dva razlike, ali su dovoljno koncentrisane bile naše devojke i lako privele set, pa i meč kraju.

Kod Srbije ponovo je na visini zadatka bila Tijana Bošković sa 33 poena. Sjajna je bila Maja Aleksić sa 16 poena. Na drugoj strani najefikasnija je bila Mihaela Mlejnikova sa 19 poena.

Naše odbojkašice će u polufinalu igrati protiv Holandije, koja je prethodno savladala selekciju Bugarske sa 3:0.

Meč protiv Holandije Srbija igra u petak u Briselu sa početkom od 20:30. Pre toga na programu je meč između Turske i Italije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here