Modni ringišpil

0

Koliko god neki trend bio popularan, uvek uzmite u obzir svoje godine. Dame sa stilom pokušavaju da svaki trend prilagode sebi, odnosno iz svake sezone iskoriste ono što odgovara njihovoj građi i godinama.
To ne znači da ne treba da pratite modu kako prolaze godine. Naprotiv, jer je tada još teže da se pronađe odgovarajući komad odeće, a da u njemu ne izgledate staromodno, ali ni da budete obučeni kao šiparica. To ne znači da na svakih svakih 10 godina treba da izbacite iz ormana svu odeću, ali, priznaćete, pokazivanje golog stomaka u 45. godini sigurno neće izmamiti komplimente, ma koliko lepo i vitko izgledali.
Devojke u dvadesetim godinama sebi mogu da stave raznoraznu bižuteriju, da obuku mini suknje, pocepane farmerke. Nakon tinejdžerskog doba kada većina devojčica voli da glumi buntovnice ili misli da im ništa ne stoji dobro, u dvadesetim većina žena već izgrađuje svoj stil. Uz odeću koja odgovara liniji tela i dobru frizuru brzo je spremna za sve izazove. Često već u dvadesetima one sebi priušte neku dobru torbu i kvalitetne skupe cipele.

Elegancija i otmenost
One koje imaju između 55 i 65 godina treba na suptilan način da prate trendove. Uglavnom je to odeća koja nežno prati liniju tela. Za dame u sedamdesetim i osamdesetim odeća pre svega treba da bude udobna. Nakit, biseri i svila se podrazumevaju kao simbol elegancije i otmenosti.

Ako imate između 15 i 25 godina, eksperimenišite iz sve snage. Obucite sve što želite. To su godine u kojima teško možete da pogrešiti. I najčudnije kombinacije mogu izgledati dobro uz malo mašte. Ukoliko ste dama između 25 i 35 godina, još možete da obučete većinu stvari, samo morate da naučite kako to sve da uklopite u poslovni izgled. Eksperimentisanje ostavite za slobodno vreme.
U tridesetim godinama firmirane tašne i cipele postaju imperativ, a ponovo se traži i dobra sportska odeća jer u tridesetim dosta žena počinje intenzivnije da vežba. Ali godine između 35 i 45 više nisu vreme za tinejdžerski stil. Sada ćete već bolje izgledati u jasnijim linijama odeće. U slobodno vreme nosite džins i sportske majice. Ako još volite kraće suknje, onda ih kombujte uz ravne cipele.
U četrdesetim godinama žene kupuju manje, ali kvalitetnije. One su već navikle na stalne promene trendova, pa kupuju samo nekoliko stvari kako bi modernizovale izgled, a ostatak odeće popunjavaju klasičnim stvarima koje su uvek u modi. Ako imate između 45 i 55 izaberite košulju, jednostavne majice, dobro krojene sakoe i odela. A za sve prilike možete izabrati haljinu. Izbegavajte jeftin i napadan nakit. Slično je s jakim bojama kose, kao i potpuno ludim frizurama. S njima ne izgledate mlađe, iako vam se to može činiti tako. Neizostavni su dobar kaput, cipele i torba. U pedesetim se uglavnom gleda na kvalitetne materijale i udobnu odeću.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here