pixabay.com

Mogu li muškarci zapravo da osete kad žena doživljava orgazam? Ne govorimo o tome može li on da oseti drhtanje nogu ili druge posledice orgazma. Govorimo o tome može li muškarac fizički, anatomski, fiziološki osetiti ženski orgazam na svom penisu.

Neki muškarci za Cosmopolitan tvrde da su imali iskustva sa osećajem ženskog orgazma:

“Da, osetio sam ženski orgazam. Razlikuje se od žene do žene, jer je uglavnom povezano s tim koliko su jaki njihovi mišići karlice. Osećaj je poput zatezanja i opuštanja oko vašeg penisa, poput pulsirajuće akcije”, kaže Bret (39).

“Da, kad to osetim, stvari se iznenada skupljaju ili grče, plus promena vlažnosti”, Zek (29).

‘Za mene je to osećaj intenzivnog stezanja mišića u celom telu”, Hajden (25)

Ali ne postoji siguran način da muškarac zna je li žena doživela orgazam. Ne doživljavaju sve žene orgazme na isti način. Svaki orgazam može biti drugačiji.

Osećaj zatezanja koji muškarci opisuju verovatno je posledica kontrakcija mišića dna karlice i vagine kod žene. Ritmične kontrakcije dna karlice pomažu ženama da dožive orgazam, ali mnoge žene mogu doživeti orgazam i bez kontrakcija.

Drugim rečima, potpuno je normalno da muškarci osećaju nešto “tamo dole”, ali to nije nužno i orgazam.

Može li muškarac osetiti ženski orgazam u potpunosti zavisi o samom penisu, konkretno, njegovoj veličini i osetljivosti živčanih završetaka. Veći penisi s većim obimom imaju veće šanse da ispune vaginu, a time i mogu otkriti promene.

Ali, opet, budući da orgazmi dolaze u svim oblicima i veličinama, ne postoji siguran način da se potvrdi da je ono što penis oseća zapravo orgazam. Vrlo je verovatno da muškarci laganu kontrakciju vagine pogrešno shvataju kao orgazam partnerke.

Prema jednoj studiji, 85 odsto muškaraca verovalo je da njihova partnerka doživela orgazam. Pa ipak, samo 64 posto žena potvrdilo je da jesu.  S obzirom da su vaginalne kontrakcije sigurno znak da bi neko mogao doživeti orgazam, samo 29 posto žena kaže da neprestano doživljava orgazam samo kroz penetrativni seks.

Dakle, usredsredimo se na komunikaciju, umesto da nagađamo kada žene imaju orgazam.

Umesto da pretpostavite da je ono što ste osetili kod partnerke orgazam, iskoristite svoje komunikacijske veštine i pitajte ih pa ćete onda znati na čemu ste.

Ako želite znati kakav je orgazam doživela žena pitajte je kako se osećala. Ne pokušavajte doneti presudu na osnovu njenih grčeva. Samo ona može izraziti svoj orgazam.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here