Moleban za prestanak kiše

Episkop bački Irinej
 

Njegovo preosveštenstvo episkop bački Irinej rekao je, posle prvog radnog dana zasedanja Sabora SPC, da je razgovarano o velikoj i teškoj nevolji u kojoj se našla Srbija i njen narod zbog elementarnih nepogoda i poplava i da je Sabor odlučio da se na bogosluženju u 17.00 časova u Sabornoj crkvi obrati molitvom Bogu za prestanak kiše.

 

O pokrštavaju Srba u Hrvatskoj

Na pitanje da li će Sabor SPC razgovarati i o pokrštavanju Srba u Hrvatskoj, episkop bački je rekao da tu temu još niko nije postavio pred Sabor, ali da Sabor neće zatvarati oči ako je neko postavi.

"To je briga episkopa sa tog područja, nešto je tu bilo, ali je teško reći u kojoj meri", dodao je episkop Irinej.

Vladika Irinej naveo je da je Sabor pozvao sve da se mole Bogu, jer ova nepogoda nije samo stvar prirodnih zakona nego i Božije promisli i ljubavi i vere. "Potrebno je da se i u dobru i u zlu molimo Bogu i da pokažemo solidarnost i saosećanje sa svima koji su ugroženi", istakao je episkop bački.

 

On je naveo da Sabor apeluje da svi članovi Crkve, ali i ljudi dobre volje, pomognu u ovoj nedaći, dodajući da će Crkva, koliko može, priteći u pomoć svima koji su stradali u poplavama.

 

Vladika Irinej pozvao je sve druge da pomognu, pre svega da se obrate molitvom Bogu i dodao da će se SPC, ako zatreba, obratiti i drugim crkvama za pomoć. Odgovarajući na pitanje koji su hramovi SPC ugroženi poplavama, on je rekao da je sve ugroženo, jer je cela Srbija ugrožena, a posebno je pomenuo Valjevo, koje je gotovo potpuno pod vodom.

 

Proglašena vanredna situacija u Srbiji

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime