Trener Crvene zvezde Saša Obradović bio je vrlo nezadovoljan načinom na koji je njegov tim završio meč protiv Bajerna iz Minhena u Evroligi.

Zvezda je izgubila od nemačkog predstavnika sa 74:59 u “Audi domu”, ali je zapanjujuće to što Bajern nije odigrao ništa specijalno. Naprotiv, u timu Minhena su najbolji bili Vajler-Bab i Boldvin sa po 15 poena, ali polovičnim šutem iz igre.

Bajern napadački nije blistao, ali je u završnici s nekoliko trojki i prelomnih šuteva Vladimira Lučića “sravnio” Zvezdu serijom 13:0.

– Zaslužili su da pobede. Nažalost, imali smo svoje šanse, ali kao i u mnogim drugim evroligaškim utakmicama, morate da budete pametni. Protiv Himkija, samo smo ih pustili. Protiv Žalgirisa faul, nije faul. Ovde isto – rekao je Obradović posle meča.

Obradović konstatuje i da će njegovi igrači morati da se prilagode ovom nivou košarke, naglašavajući da će morati da traže bolja i pre svega jednostavnija rešenja u ofanzivi.

– Napadački u poslednjoj četvrtini nismo dobro iskoristili faulove. Iskusan tim kao Bajern to može da “namiriše”. Ako im treba koš, oni ne pucaju spolja, nego idu u reket ili na liniju penala. Pronađu otvorene igrače u takvim situacijama. Ovo je proces učenja, ljudi definitivno moraju da se prilagode ovom nivou košarke – naglasio je Obradović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here