Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Košarkaši Mornara, uspeli su posle velike borbe i triler završnice da pobede FMP Železnik u 17. kolu ABA lige sa 82:78, pa sada Barani imaju sedam pobeda uz osam poraza, dok je tim iz Železnika uz 10 pobeda, doživeo i četvrti poraz.

Najefikasniji u sastavu Mornara, bili su Aleksandar Lazić sa 19, Sead Šehović sa 17, Nemanja Gordić sa 14 i Vladimir Mihailović sa devet poena. Kod FMP Železnika, raspoloženi za igru u napadu, bili su Geret Nevels sa 17, Danilo Tasić sa 12 i Brajsi Džons sa 11 poena.

Okršaj Mornara i FMP Železnika doneo je veliku borbu za svaku loptu za svaki pedalj terena, doneo je meč sa dosta oscilacija na obe strane. Barani su dobili prvu deonicu sa 22:20, a na poluvremenu je vodio FMP sa 46:45.

Tokom trećeg kvartala ništa se značajno nije promenilo na parketu. Manje grešaka je napravio FMP, uspeo je da ofanzivnim skokovima stigne do poena iz drugog plana, pa je uoči poslednje četvrtine vodio sa 65:63.

Na osnovu svega viđenog do tog trenutka, bilo je jasno da će pitanje pobednika odlučiti nijanse, manji broj grešaka, trenutna insipiracija nekog pojedinca.

FMP je u režiji Gereta Nevelsa pobegao na 73:68, ali je Mornar odgovorio serijom 7:0, koju je trojkom zaokružio Sead Šehović za 75:73. Nemanja Gordić je na 90 sekundi pre kraja pogodio za 77:75, FMP je promašio dva zicera, ali je zicer promašio i Šehović. Nevels je na 30 sekundi pre kraja, posle ofanzivnog skoka, promašio trojku iz otvorene pozicije, a Mihailo Pavićević je zatražio minut odmora, kako bi pronašo modus da sa svojom ekipom stigne do zlata vrednog trijumfa.

Usledio je brz prekrašaj, a Vladimir Mihailović, koji nije bio preterano raspoložen za igru, uspeo je da pogodio dva slobodna bacanja za 79:75. Ekipi iz Železnika je ostalo 20 sekundi da pokuša da stigne do velikog preokreta. Geret Nevels je ponovo bio neprecizan, pa je slavlje Barana moglo da počne.

U narednoj rundi, Mornar igra protiv Crvene zvezde u Beogradu, dok će FMP na svom parketu ugostiti Megu, koja je u ovoj rundi slavila protiv Partizana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here