EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Odsustvo zahteva da Kijev prestane sa granatiranjem i napadima na Zaporošku nuklearnu elektranu pokazuje da zapadnim zemljama nije potrebna pravda u Ukrajini, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– U Haškoj deklaraciji od 2. aprila ove godine, iz nekog razloga, nema zahteva Kijevu da odmah prekine granatiranje stambenih naselja Donjecka, Belgoroda, Kurska, Voronježa i drugih naših gradova… Tamo nema ništa ni o Zaporoškoj elektrani. Tamo nema ništa o krvavim terorističkim napadima i ubistvima na ruskoj teritoriji. To pokazuje da Zapadu nije potrebna nikakva pravda u Ukrajini – istakla je Zaharova na redovnoj konferenciji za medije.

Ona je primetila da se zapadne zemlje, naprotiv, bore protiv pokušaja da se ova pravda vrati.

– Upravo na to su usmerena propagandni akti poput pomenute deklaracije. Ali to nije propaganda, to je propaganda laži – rekla je Zaharova.

Diplomata je napomenula i da je Rusija pokrenula pitanje napada kijevskog režima na nuklearnu elektranu i u Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) i u Savetu bezbednosti UN.

– Rusija je pozvala rukovodstvo agencije da dâ direktnu ocenu zločina Ukrajine, bez ikakvih trikova, prećutkivanja ili insinuacija – dodala je ona.

Zaharova je istakla i da Zapad ćuti o tome šta se dešava.

– Istovremeno, naravno, svesni smo da su zapadnjaci krenuli putem ćutanja. Oni bukvalno blokiraju pojavljivanje vesti o ovoj temi u svojim mejnstrim propagandnim medijima. Čujemo čak i direktno odobravanje zločina kijevskog režima, uključujući i one počinjene u vezi sa nuklearnim postrojenjima: kijevskom režimu uglavnom je sve dozvoljeno, pa i ovde ne može biti izuzetaka, kako smatraju na Zapadu – zaključila je ona.

Ranije je u Hagu održana konferencija “Vraćanje pravde za Ukrajinu” koju je organizovala Holandija zajedno sa Evropskom komisijom i Ukrajinom.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here