EPA/Dennis Brack
Sedište CIA u Lengliju

Američka Centralna obaveštajna agencija objavila je na svom nalogu na „Tviteru” fotografiju i pozvala ambiciozne agente „da testiraju svoje analitičke sposobnosti“ i utvrde u koje doba dana je snimljena fotografija.

Na fotografiji koju je CIA ponududila na svom nalogu na Tviteru, uz poziv zainteresovanima da se jave kadrovskoj službi, vidi se mirno i osunčano skijaško odmaralište okruženo snežnim brdima i ulicama na kojima se kreće jedan automobil.

Pogledajte fotografiju i pokušajte da procenite koje je doba dana.

Na ovaj poziv odgogovorilo je čitavo mnoštvo neustrašivih detektiva koji su uz svoj odgovor davali i opširna obrazloženja, objašnjavajući do najsitnijih detalja, počev od parkiranih automobila, preko školskog autobusa do veličine senki.

Jedan o korisnika tvrdi da s obzirom na to da na parkiranim automobilima još uvek ima snega po haubama, da su senke izdužene, da nema skijaša, na putu je samo jedan automobil. Nema pešaka.

– Moja početna pretpostavka je bila da je ponoć u jednom od onih zimskih centara gde Sunce zimi sija svakodnevno.

Drugi je pak, došao do sasvim drugačijeg zaključka.

– Rekao bih da je sedam sati ujutro, jer ulice još nisu očišćene od snega, a kad vidim kako izgleda okolno drveće, siguran sam da imaju dobro opremljenu službu za uklanjanje snega. Verujem da bi u neko drugo doba dana putevi bili čistiji jer tenutno ne pada sneg – zaključuje ovaj korisnik.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here