EPA/ANDY RAIN

Trener Rome Žoze Murinjo kritikovao je sudije nakon remija sa Napolijem (1:1).

Roma je u 91. minutu izjednačila golom Stefana el Šaravija sa ivice kaznenog prostora, nakon dodavanja Tamija Ejbrahama. Napoli je poveo golom Lorenca Insinja iz penala koji je skrivio Rožera Ibanjes nad Irvingom Losanom.

Tokom utakmice je na terenu bilo mnogo tenzija u vezi sa suđenjem, a najviše ih je dolazilo s klupe Rome, koja je bila izrazito nezadovoljna odlukama u ključnim situacijama.

“Slavio sam remi jer se činilo da je nemoguće za nas da iz te utakmice izađemo s pozitivnim rezultatom. Ne zato što je moja ekipa igrala loše, već zato što sam osećao da će to biti teško, ako ne i nemoguće. Čitao sam nedavno nečiju izjavu da bi liga mogla biti odlučena ako sudije budu grešile na štetu tri najbolje ekipe u ligi. Može liga biti odlučena i kad se greši njima u korist. Na trenutke me bilo sramota da stojim uz ivicu terena i gledam što Di Belo i Di Paolo rade”, rekao je Murinjo.

Kasnije je objasnio na šta je tačno mislio.

“Želite primer? Hoćete dva, tri ili više? Crveni karton za Zanolija. U svakoj ligi na svetu u prvom poluvremenu dobio bi drugi žuti karton. Drugo, nije suđen penal na Zaniolu. U redu, golman prvi dolazi do lopte, ali ruši Zaniola dok ovaj još uvek može da dođe do nje. Ima toga još mnogo toga, ali staću na tome”, dodao je Portugalac.

Roma je umanjila Napolijeve šanse da osvoji titulu jer sada zaostaje dva boda za Interom, koji ima i meč manje, te četiri za liderom Milanom, pet kola pre kraja sezone u Seriji A.

Roma je peta sa dva boda više od Lacija na poziciji koja vodi u Ligu Evrope. Dva boda manje ima i Fiorentina, a šestoplasirani tim će u Ligu konferencija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here