Tanjug
Kosovske bezbednosne snage

Nekadašnji kosovski premijer i bivši lider DSK Isa Mustafa rekao je da su lokalni izbori dokazali da su prevare Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija izašle na videlo.

Mustafa kaže i da su premijer Aljbin Kurti i predsednica Vjosa Osmani bili arogantni prema opoziciji i međunarodnoj zajednici, a da je sreća što Kurti i Osmani nemaju tu moć, jer bi “gurnuli Kosovo u rat”.

– Ovi izbori su protekli u mnogo normalnijem ambijentu u odnosu na parlamentarne od 14. februara u kojima je promovisana histerija slična fašističkom. Ne samo iz Pokreta Samoopredeljnje već i iz nekih medija. Lokalni izbori su dokazali da ovaj balon puca, prevare dolaze do izražaja i građani se pokazuju kao racionalni procenitelji na duži rok –  ističe Mustafa.

Naveo je da je primetio da nažalost, sve što su Kurti i Osmani kritikovali u prošlosti, sada rade.

– Ono što ih izdvaja je bahatost ne samo prema opoziciji i njihovim biračima već i prema međunarodnoj zajednici. Srećom nemaju mnogo snage jer bi nas čak i u rat gurnuli – rekao je Mustafa.

Bivši lider DSK je rekao da je povratak te stranke na vlast u Prištini posle lokalnih izbora važan, ali da je očekivao da će DSK pobediti u Gnjilanu, Podujevu i Vučitrnu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here