Muškarac iz Severne teritorije prokockao je 560.000 dolara kladeći se skoro neprestano tokom 48 sati!

Ovo je objavila Komisija za trke u ovoj australijskoj teritoriji (NT Racing Commission), navodeći da je kaznila kompaniju za sportsko klađenje Krosbet jer nije sprečila ovog čoveka da potroši veliku sumu novca dok je navodno bio „pijan i pod uticajem drugih supstanci“.

Prema NTRC, koja reguliše skoro sve kompanije za kockanje u Australiji, čovek je potrošio 88.000 dolara na klađenje u Krosbetu između 20. i 22. maja 2022. Kako su objavili, on se kockao neprekidno skoro 20 sati pre nego što je napravio tročasovnu pauzu, a zatim nastavio da se kladi još 10 sati bez prestanka.

U Krosbetu je prokockao 88.000 dolara, a u nekoliko drugih kadionica čija se imena ne navode, još 472.000 dolara za tih 48 sati. NTRC je kaznio Krosbet sa 21.365 dolara jer nije na odgovarajući način reagovao na „alarmantno ponašanje korisnika“.

Iako nije mogao da potkrepi tvrdnje da je čovek bio pijan i pod uticajem droge, NTRC je citirao poruke koje je dotični poslao Krosbetu, u kojima objašnjava da je „ostao bez novca“ i da „nije spavao ceo vikend“. Posle ovih mejlova, na njegov račun je čak uplaćeno 2.500 dolara bonusa od strane kladionice.

Tek dva dana kasnije, kada je ovaj čovek poslao Krosbetu novu poruku, njegov nalog za klađenje je blokiran.

„Napravio sam nalog dok sam bio pod dejstvom alkohola i drugih supstanci koje sam zloupotrebljavao. Moj konsultant za rehabilitaciju me je savetovao da stupim u kontakt s vama i Komisijom NT radi odgovora zašto moj nalog nije označen kao sumnjiv i blokiran nakon prva 24 sata klađenja“, navodi se u pismu.

Iz Krosbeta su obavestili NTRC da su preduzete „neke mere“ nakon što je uočeno 24 sata neprekidnog klađenja.

„Kontaktirali smo ga direktno putem i-mejla, ukazujući da su dostupni priručnici za odgovorno kockanje. Pokušali smo i da ga pozovemo telefonom, ali nije odgovarao, a kasnije se ispostavilo da je izgubio telefon“, navedeno je u pismu upućenom NTRC.

Kako je Komisija utvrdila, ovo „nije bila odgovarajuća interakcija s klijentom“ jer „nije pokrenuta nikakva istragu o tome da li se podnosilac žalbe kocka u okviru svojih mogućnosti ili da li pravi dovoljnu pauzu tokom dugog perioda kockanja“.

Pomenuti kockar je takođe zatražio od Krosbeta da mu vrati sve depozite koje je uplatio tokom druga 24 sata kockanja, što iznosi 42.750 dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here