M. Karović
Kosovo i Metohija

Na trgu “Skenderbeg” u centru Prištine danas će biti održana ceremonija otvaranja međunarodne vojne vežbe “Difender Jurop 23”.

Pored vojnika SAD i zemalja članica NATO, učestvovaće i vojnici KBS, prenosi RTK.

Događaju će prisustvovati Vjosa Osmani, Aljbin Kurti, ministar odbrane Armend Mehaj, kao i komandant KBS Baškim Jašari.

Vežba će biti održana od 21. maja do 2. juna i uključiće više od 7.000 američkih vojnika i 17.000 multinacionalnih vojnika iz više od 20 savezničkih i partnerskih zemalja NATO.

Pored američkog, kontingent KBS od 1.300 vojnika biće među četiri najveća.

Ministar odbrane Armend Mehaj naveo je da je cilj Kosova članstvo u NATO.

– Naša namera je jasna, vojska Republike Kosovo je spremna da se pridruži velikoj NATO porodici. To je naša vizija od početka, posvećenost, rad i posvećenost svaki dan – naveo je Mehaj.

Vežbu će voditi Evropska komanda SAD, gde će biti demonstrirane interaktivne sposobnosti SAD sa savezničkim i partnerskim vojskama NATO.

8 COMMENTS

  1. Znači, biće rata.
    Treba ući na Kosovo i Metohiju i na taj način sprečiti njihov ulazak u NATO.

  2. Bit ce rata u tvojoj i mnogima glavama srpskih rodoljuba. I jedino tu. Niko tu nista nece spreciti. Bit ce ko i uvek: vezi konja gde ti gazda kaze i miruj, da ne bi opet dobio po glavi. S obzirom da kroz istoriju, samo nam je jednom francuska ladja pomogla, a Rusi nikad. Nato ce da radi sta hoce.

    • Nije nam pomogla francuska ladja, već je bila prinudjena, pretnjom Rusije da će izaći iz rata. Ista ta Francuska je dobar deo pomoći skupo naplatila posle rata.

  3. SFRJ …ne zaboravi Italijanske lađe:).
    Inače, slažem se da od rata nema ništa jer nema ko da ratuje niti ima čime … daj bože da sačuvamo i ovo što imamo.

  4. Sta ce Nato na Kosovo opet provociraju na rat
    Bahmut je pao Ukrajina je gotova vojno ekonomski unistena zemlja .Ti koji dolaze na Kosovo ti isti pomazu vojno i ekonomski Ukrajinu da uniste RusijuVideli su da ne mogu nista mocnoj Rusiji najvecoj nuklearnoj sili na svetu.Zapad Nato i Amerika su porazeni u Ukrajini doziveli su ekonomski kolaps u svijim zemljama i sada pokusavaju da bratskoj zemlji Srbiji pokazu misice da ne sme Srbija da napada Kosovo da ce braniti kao sto su branili porazenu Ukrajinu.Njima je cilj ne da vole Albancie i najmanje nego baze koje imaju medju najvece u Evropi da ne bi dozvolili Rusiji i Srbiji da imaju svoje nterese na Kosovo.To samo budala ne vidi i.ne razume njihove prljave diktatorske igre

    • Zaboravio si reci da Ukrajina nije U Natou.Cuj porazena Ukrajina porazen Nato i Amerika.Ukrajina je samo kolateralna steta.

  5. Ti sto reces da Ukraina je gotovo malo brzo su to rekao I cekaj I vidi ko ce biti gotov I sta ce biti oko Bakmuta….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here