Lična arhiva
Pred publikom bili 36 puta: Gastarbajteri u jednoj od predstava

Amatersko pozorište Gastarbajteri iz Beča je nedavno organozovalo proslavu kojim je obeležen mali jubilej, pet godina svog postojanja ove glumačke trupe. Deo bogatog programa bilo je i prikazivanje dokumentarnog filma koji je predstavio rad društva.

Proslava je održana u prostorijama Kulturnog centra WUK, gde Gastarbajteri od osnivanja nastupaju i održavaju probe.

Milinko Ametović Beganović, predsednik ove amaterske glumačke družine je analizirajući dosadašnji rad ukazao da su u prvih pet godina pripremili 14 pozorišnih predstava, koje su 36 puta izveli pred publikom.

– Snimili smo i četiri televizijske serije, koje su emitovale razne televizije, ukupno 60 epizoda. Pošto vodimo evidenciju o svakom sastanku, probi i predstavi, imali smo za pet godina 250 proba, što je skoro godinu dana svakodnevne probe.bKroz udruženje je prošlo oko 80 članova. Trenutno imamo 12 aktivnih članova. Organizovali smo i 10 poetsko-književnih večeri pisaca i pesnika – dodao je Milinković Ametović.

Na obeležavanje pete godišnjice pozorišta uprava Gastarbajtera pozvala je sve svoje sadašnje i bivše članove, saradnike i vernu publiku.

Nazdravili bivši i sadašnji članovi

– Nažalost, nisu se baš svi bivši članovi odazvali pozivu. Šteta, jer smo ipak proveli neko lepo zajedničko vreme u pozorištu, iako oni sada nisu više aktivni, trebalo je da se odazovu. Mogu reći da se većina starih članova ipak odazvala i time su nas veoma obradovali. Bilo nam je drago da neke ljude sretnemo ponovo posle nekoliko godina – ističe naš sagovornik.

Proslavi pete godišnjice postojanja Gastarbajtera prisustvovali su i članovi udruženja Oaza koje je predvodila predsednica Nevena Džaja. Pored prikazivanja dokumentarnog filma o radu Gastarbajtera, to veče su bečki pesnici recitovali svoje pesme, među njima su bili Leposava Simić, Branislav Floranović, Zorica Đuđić, Milena Micaleto, Zorica Vitomirov, Nataša Pajković, Jadranka Stanojević, Valentina Votipka Tot, Mijo Cukurin, Dragan Perišić.

Vi ste dragulji

“Dragi naši Gastarbajteri, bilo je to predivno veče. Mislim da neke predstave treba da ponovite ne samo u dijaspori već i u domovini. Hvala Mileni za ogroman trud oko posluženja, hvala i svima koji su ulepšali svojim nastupima naše vreme. Uvek se kod vas pojavi još neka osoba koja je neotkriveni dragulj. Ma svi ste vi dragulji na svoj način… Voli vas vaša uciteljica”, napisala je Valentina Votipka Tot na Fejsbuk profilu Gastarbajtera posle proslave

Najlepše narodne pesme

Najlepše narodne pesme pevao je predsednik udruženja Milinko Ametović Beganović uz pratnju verne šminkerke Nevene Tauzović i harmonikaša Zorana Radosavljevića.

Proslavu je svojim kamerama zabeležio i Igor Crnoković, koji od prvog dana prati Gastarbajtere.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here