Pixabay.com

U junu se pričalo da YouTube interno testira novi proizvod za uvođenje onlajn igranja na svoju platformu, a sada je to potvrđeno.

Imejl poslat zaposlenima u Googleu poziva ih da učestvuju u fazi testiranja YouTube ponude, poznatoj kao Playables. Sada je Google zvanično objavio da YouTube testira video igre koje mogu da se igraju na platformi.

Prema navodima na Google blogu, YouTube se upušta u video igre kao svoju najnoviju eksperimentalnu ponudu. Platforma dodaje novi odeljak “Playables”, koji će sadržati igre koje se mogu igrati i na desktop računaru i na mobilnom uređaju.

Uvođenje gejminga u početku je ograničeno na mali broj korisnika YouTubea. Jedan od prvih naslova je Stack Bounce, 3D igra odbijanja loptice koja zahteva pravovremene klikove za probijanje kroz prstenove. Stack Bounce već postoji na Google usluzi mini igrica GameSnacks.

Google kaže da korisnici mogu da vide da li imaju pristup novom odeljku igara Playables tako što će ga potražiti pored svojih standardnih YouTube video feedova. Ovim dodavanjem igara na YouTube nastavlja se širenje platforme na mnoge oblike zabave, uključujući kratke video snimke, celovečernje filmove, muziku, televizijske usluge, podkaste i još mnogo toga.

Nedavno je YouTube testirao tab kanala u feedu Pretplate i pretraživanje pesama zasnovano na pevušenju. Najnoviji izveštaj pokazuje da YouTube razvija novi način pretraživanja pesama pevušenjem ili pevanjem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here