pixabay.com

​Kupanje je redovna praksa. Osim toga, ništa nije bolje od opuštanja u penušavoj kupki ili vrućeg tuša s parom posle napornog dana. Način kupanja ima mnogo veze sa našim zdravljem. Tehnike i metodi koje koristite za kupanje mogu vam pomoći u očuvanju zdravlja na mnogo načina.

Ključna je upotreba ispravnih tehnika kupanja​

Kada je reč o proizvodima za pranje tela koji održavaju našu kožu čistom i svežom, svi imamo svoje favorite. Za što god da se odlučite, trebalo bi da se pobrinute da koristite najbolje metode čišćenja i najugodnije dodatke koji idu uz to. Istina je, međutim, da čišćenje kože pod tušem pravilnim postupcima ima i prednosti i mane, piše “Times of India”.

Kupanje tokom letnje sezone​

Leto zahteva kupanje ili tuširanje hladnom vodom. Bez obzira koje proizvode koristite, piling pod tušem morate učiniti tokom kupanja. Mrtve stanice kože i zagađivači koji su se nakupili tokom dana mogu se lako ukloniti sa kože korišćenjem krpe za piling kao dela rutine pranja. Za nežan piling jednostavno izlijte sredstvo za čišćenje na mokru krpu za piling i počnite da trljate kožu kružnim pokretima.

Brži metabolizam?​

Ovaj metod pomaže u stimulaciji limfnog sistema koji se nalazi ispod kože. Zbog poboljšanog protoka krvi, ona može lakše da otiče, što bi moglo da ubrza metabolizam i promoviše izvrsno zdravlje creva. I ne samo to, poboljšana krema za pranje čini čuda za masnije i mešovite tipove kože kako bi sprečila stvaranje mitesera i za posvetljivanje bez sjaja, suve kože.

Prednosti kupanja u toploj vodi tokom zime​

Prema “Ayurvedi”, savetuje se da se sledi sistem koji zahteva trljanje tela uljem i dobro masiranje pre kupanja. To pomaže u vraćanju vlage u kožu, a istovremeno održava cirkulaciju krvi. Tokom zime se takođe može malo ili nimalo izlagati suncu, i zato se savetuje sedenje i sunčanje nakon nanošenja ulja pre kupanja u toploj vodi.

Prema nedavnoj studiji, terapija toplom vodom može pomoći u poboljšanju metabolizma, kontroli upale i nivoa šećera (glukoze) u krvi, posebno kod muškaraca sa prekomernom težinom. Pokušajte da se često kupate u toplim kupkama ako nemate vremena za određenu rutinu vežbanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here