Rafael Nadal se plasirao u polufinale Mastersa u Rimu pošto je slavio protiv šestog tenisera sveta i šampiona Mastersa u Madridu, Aleksandera Zvereva sa 2:0 (6:3, 6:4).

Tako se Nadal plasirao u svoje 12. polufinale na Foro Italiku. Nadal je odlično ušpao u meč i brzo poveo sa 2:0, a potom i sa 4:0. Kada se činilo da će lako doći do seta, Zverev se konačno trgnuo i zaigrao bolje. Tako je vratio je brejk, smanjio na 4:1, potom dobio naredni servis gem. Ipak, Nadal uspeva da zaigra bolje i osvoji set sa 6:3.

 

Drugi set je počeo tako što Nadal nije iskoristio brejk loptu u početnom gemu, a onda je u četvrtom, Zverev imao 0:40 na servis Španca, ali je Nadal i to izdrao i posle pet poena u seriji stigao do 2:2.

U narednom gemu, opet je Zverev propustio priliku da završi gem, Nadal je iskoristio drugu brejk šansu i poveo da 3:2. Imao je Zverev i u šestom gemu nove prilike za brejk, 15:40, ali je Nadal ponovo izdržao sve, dobio ključne poene i potvrdio brejk.

Uspeo je Zverev da dobije svoje servis gemove, na 5:4 za Nadala imao je nove tri brejk prilike, nije ni njih koristio i dalje nije moglo.

Španac će u polufinalu igrati protiv Amerikanca Rejlija Opelke koji je pobedio Argentinca Federika Delbonisa sa 7:5, 7:6 (2).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here