Svetski kup 2018. biće u Evropi

0

Prvi čovek svetskog fudbala nalazi se u poseti Španiji, koja je sa Portugalijom podnela zajedničku kandidaturu za organizaciju prvenstva sveta 2018. godne. Pre par dana, Blater je bio u Moskvi, koja je takođe među kandidatima.

"U proteklih par dana nekoliko puta sam razgovarao sa predsednikom Evropske fudbalske unije Mišelom Platinijem i mogu da kažem da je zajednički zaključak da bi Svetski kup 2018. trebalo da bude održan u Evropi", rekao je Blater.

 

Prema njegovim rečima, odluka o tome još nije zvanično doneta i još se razrađuje u FIFA.

 

Pojedinačne kandidature za organizaciju Svetskog kupa 2018. ili 2022. godine iz Evrope su podneli Rusija i Engleska, a Španija i Portugalija imaju zajedničku kandidaturu.

 

"U prošlosti smo imali prilike da se uverimo da su zajedničke organizacije prvenstava Evrope i sveta bile veoma uspešne i zbog toga one imaju pođednake šanse kao i pojedinačne", rekao je Blater.

 

Prvenstvo sveta 2002. godine održano je u Japanu i Južnoj Koreji, dok su Belgija i Holandija, odnosno Austrija i Švajcarska organizovale šampionate Evrope 2000. i 2008. godine.

 

Kandidaturu za oganizaciju Svetskog kupa 2018. ili 2022. godine van Evrope podneli su Australija, Japan, SAD, Južna Koreja, Indonezija i Katar. Odluku o organizatorima ta dva Svetska kupa FIFA će doneti u decembru ove godine. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here