EPA/Jason O'Brien
Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da su Novak Đoković i Rodžer Federer oduvek bili bolji od njega na betonu.

Nadal je tokom Australijan opena dobio pitanje o podlogama koje mu odgovaraju, odnosno betonu koji je imao najveći uticaj na njegove povrede.

– Nisam bio najbolji igrač na betonu. Rodžer i Novak su oduvek bili bolji od mene na toj podlozi, nema sumnje. Ali, uspeo sam da se dostojno takmičim tokom svih ovih godina, uspeo sam i da osvojim neke važne turnire – istakao je Nadal.

Popularni „Kralj šljake“ je Australijan open osvojio jednom, a US open čak četiri puta, dok mu je ostalih 15 grend slem titula dolazilo na travi (Vimbldon, 2) i šljaci (Rolan Garos, 13).

– Tokom godina sam morao da prilagodim svoju igru za beton jer sam imao mnogo fizičkih problema. Morao sam da nađem načine da budem konkurentan, ponekad i previše agresivan. Mislim da sam poboljšao ritern, servis, stav, razumevanje igre… Na početku karijere osvojio sam tri turnira na betonu: Montreal, Madrid i Peking – objasnio je Rafa.

Novinari su podsetili i na to da je Rafa 2022. godinu počeo nakon što se nekoliko meseci pred kraj 2021. oporavljao od povrede stopala, ali mu to nije smetalo da odmah po povratku osvoji turnir iz serije 250 u Melburnu i lako dođe do četvrtfinala Ozi opena, gde ga očekuje duel sa Denisom Šapovalovom.

– Imali smo mnoge nedoumice, ne samo za Australijan open već i za moj povratak generalno. Moramo da pronađemo način da kontrolišemo bol u stopalu, da nastavim da igram. To je cilj. Iskreno, nisam ni mnogo trenirao, mesecima se nisam takmičio a ono što mi treba su definitivno mečevi. Svakim danom sam sve bolji i zbog toga sam srećan –  podvukao je španski teniser.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here