EPA
Rafael Nadal

Masters u Monte Karlu se zahuktao, ali vest dana ipak ne dolazi iz Kneževine, nego malo južnije. Rafal Nadal je stigao u Barselonu i već prvi put trenirao na terenu koje nosi njegovo ime.

Dvanaestostruki šampion turnira serije 500 iz ovog grada, nije odigrao nijedan meč još od prve nedelje sezone u Brizbejnu. Od tada je otkazivao učešća na Australijan openu, u Dohi, Indijan Velsu i ove nedelje u Monte Karlu. Međutim, sada se oseća bolje i zato je rešio da što pre dođe na lice mesta. Turnir u Barseloni se održava sledeće nedelje.

Rafa je rekorder u broju titula, ali nije pobedio u komšiluku (njegova Majorka je blizu) još od 2021. Ako izađe na teren – ne treba zaboraviti ni da je bio i u Melburnu i u Indijan Velsu pa ipak nije igrao turnire – neće mu biti lako. Prvo jer je jako malo igrao u poslednjih više od godinu dana i pitanje je koliko je spreman, a drugo, neće biti nosilac tako da ga čeka jedan meč više od glavnih favorita što ovog puta može biti previše. Iako ranije uvek fizički dominantan, Nadal je sada prilično ranjiv u tom segmentu.

Naravno, sve do njegovog izlaska na teren, ne postoji garancija da će ga publika u Barseloni i videti. Žreb je u subotu. Ono što je za sve ljubitelje tenisa važno, to je da se nazire mogućnost da Rafu ipak vidimo na terenu pre nego što okači reket o klin.

Njegov glavni cilj je Rolan Garos, kao i Olimpijske igre na istom stadionu. Ukoliko bude mogao da igra sledeće nedelje, nema sumnje da će, bez obzira na rezultat, pokušati da učestvuje i na mastersima u Madridu i Rimu, kao i u borbi za Kup musketara u Parizu.

U Barseloni se nadaju da će imati priliku da vide veliki španski i svetski derbi, jer postoji šansa da zaigra i Karlos Alkaras. On je u poslednjem času otkazao učešće u Monte Karlu, ali je u prestonici Katalonije i dalje na spisku učesnika. Interesantno je da je njihov duel moguć i u prvom kolu, baš zato što Nadal nije nosilac.

Osim Alkarasa, iz prvih deset su prijavljeni i Andrej Rubljov i Kasper Rud, a od ostalih atraktivnih imena na listi su i Aleks de Minor, Stefanos Cicipas, Igo Imber, Karen Hačanov…

Od srpskih tenisera prijavljen je samo Dušan Lajović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here