EPA
Verry Elleegant sa đžokejom Džejmsom Mekdonaldom prolazi kroz cilj

Normalan život je konačno počeo da se vraća u Viktoriju. Posle godinu dana pauze, ovog utorka je čuvena konjska trka Melburn kup opet održana pred publikom.

Uživo je na hipodromu Flemington trku 23 rasna grla posmatralo 10.000 gledalaca. Ovo je najveći broj ljudi koji se okupio bilo gde u Viktoriji posle više meseci strogih restikcija i policijskog časa.

Šampionski pehar odneli su šestogoda kobila Verry Elleegant i džokej Džejms Mekdonald, zahvaljujući neverovatnom finišu u 400 završnih metara, kada je pobedničko grlo iz pozadine preteklo konkurente i pobedilo za tri i po dužine.

Bila je to prva pobeda na Melburn kupu i za “vrlo elegantnu” i za njenog jahača, a pažljivi statističari su zabeležili da je prvi put u istoriji najveće australijske konjske trke pobedilo grlo koje je startovalo iz 18. kapije. Do sada, do titule su dolazili konji koji su počinjali trku iz svih ostalih kapija, samo ne iz 18.

Verry Elleegant je s ovom pobedom potvrdio zvanje najboljeg trkačkog konja u Australiji iz 2020. godine. U ovoj sezoni, grlo iz novozelandske štale Opulens osvojilo je i Kolfild kup, uvertiru za Melburn kup, kao i osam drugih trka.

Održavanje ovogodišnjeg Melburn kupa, iako preed ograničenim brojem posetilaca, najavilo je neke bolje dane u Viktoriji. Kako je rekao ministar sporta ove države Martin Pakula, sada je sve spremno i za druge događaje.

– Bilo je fantastično videti publiku na hipodromu posle dve godine. Sada su stvoreni uslovi da održimo Karneval u Flemingtonu, a zatim i kriket test meč, pa teniski Australijen Open i trku Formule 1 – rekao je ministar Pakula.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here