Najlepši pogledi na svetu

0

Litice Mohera

Stanite na ivicu litica irske stenovite atlantske obale i osetićete se kao da ste stigli na kraj sveta. Između vas i obale Njufaunlenda u Severnoj Americi stoji 4.000 kilometara nepreglednog Atlantika. Najbolje vreme za posetu je oktobar, kada je turista mnogo manje, a vreme još prijatno.

 

Litice Mohera

Veliki Kineski zid

 

Milioni ljudi tokom 21 veka učestvuju na izgradnji, obnovi i održavanju Kineskog zida koji preseca zemlju dužinom od preko 10.000 kilometara. Jedan od najlepših delova za posetu, gde ste vi, priroda i neverovatna građevina, je na severo-istoku provincije Mijun. Za laganu šetnju bez sudaranja sa masom turista najbolje vreme je u oktobru.

 

Kineski zid

Pogled na svetla Pariza

 

Napolean je jedan od najzaslužnijih što je Pariz postao "Grad svetlosti“, ali čuveni Gustav Ajfel je genije koji je kreirao čudesan gradski pejzaž podarivši mu čeličnu kulu. "Tajno“ mesto sa koga se pruža jedan od najboljih pogleda na grad je restoran na vrhu Tokijskog muzeja u Parizu, a biće otvoren još do jula ove godine.

 

Krovovi Pariza

Materhorn

 

Preko 500 planinara je poginulo pokušavajući da stignu do kamenitog vrha Švajcarskog čuda Materhorn. Piramidalni vrh prekriven snegom je postao glavna ilustracija najraznovrsnijih planinarskih vodiča. Jedno od najlepših mesta na ovoj planini je jezero Rifelse u čijoj kristalnoj, a mirnoj vodi se zamrzla slika planinskih vrhova.

 

Zaleđeni Materhorn

Veliki kanjon

 

Ogroman je, zaista odroman. Iako nije najveći i najdublji na svetu, svakako je najraznobojniji i oni koji su ga posetili tvrde da oduzima dah. Sačinjen je od stena starih dva miliona godina koje se ne mogu videti više nigde u svetu. Između tačaka 244 i 245 nalazi se neobeležena prašnjava stazica koja vodi do jednog od najlepših vidikovaca. Mart i maj su najbolje vreme za posetu jer su tada boje najživlje.

 

Veliki kanjon

Veliki Barier greben

 

Taj najveći greben na svetu, smešten uz australijsku obalu, bogat je živopisnim podvodnim svetom koji svetluca bojama teško vidljivim na površini. Na njemu žive hiljade neobičnih vrsta, poput morskih zmajeva, slanovodih krokodila i 125 vrsta ajkula. Roniti tuda je najlepše tokom septembra i oktobra kada je najbolja vidljivost.

 

Čarobni svet čeka ispod površine

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here