Strava u Meksiku: Raskomadali ga i zašili mu lice na fudbalsku loptu!

0

 

Mesto na kom je pronađeno raskomadano telo
 

Telo 36-godišnjeg Huga Hernandeza pronađeno je na ulicama grada Los Moćisa raskomadano na sedam delova, a ubice su mu takođe oderale kožu sa lica i zašile je za fudbalsku loptu uz poruku članovima suparničkog kartela: "Sretna Nova godina, jer će vam to biti zadnja", objavilo je tužilaštvo savezne države Sinaloa.

 

Više od 15.000 ljudi ubijeno je u protekle tri godine, od kada je meksički predsednik pokrenuo bespoštednu borbu protiv moćnih narko-kartela.

 

Žrtve su često mučene i sakaćene kako bi se zaplašilo protivnike, kao i svakog ko bi mogao stati na put narko-mafiji.

 

Taj zločin podignuo je nivo okrutnosti u krvavom ratu meksičkih narko-bandi, u kome su mučenja i odsecanja glava gotovo svakodnevna pojava.

 

Hernandez je doveden u Sinalou nakon što je otet u susednoj saveznoj državi Sonori, na području poznatom po gajenju marihuane. Motiv njegove otmice nije poznat, saopštilo je tužilaštvo.

 

Delovi tela pronađeni su na različitim lokacijama u gradu, a lice zašiveno za loptu u plastičnoj vreći ostavljeno pored gradske sudnice.

 

Ovo nije prvi put da narko mafija preti. Nedavno su u severnom gradu Saltilu vodeće regionalne novine objavile su da prestaju da prate događaje povezane sa narko-mafijom nakon što je njihov novinar koji je pisao o trgovini drogom pronađen mrtav, uz preteću poruku.

 

"Od danas ne objavljujemo informacije vezane za trgovinu drogom, kako bi izbegli ovakve situacije", rekao je za AP izdavač lista uz zahtev da se njegovo ime ne objavi.

 

Najmanje 17 novinara ubijeno je u Meksiku od 1992. godine, i to zbog priča koje su objavljivali u svojim novinama, pokazuju podaci njujorškog Odbora za zaštitu novinara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here