Hadži Marko Vujičić
OSTAJE VERAN MATIČNOM PREDUZEĆU: Jovica Vasić

Za poslednja tri meseca Jovica Vasić, radnik JKP Gradske čistoće, postao je zvezda Tik-toka, dobio je poziv da uđe u rijaliti šou, snimio spot sa popularnom pevačicom i dao mnogo izjava i intervjua za štampu i televiziju.

Ovaj tridesetdvogodišnjak radi u JKP Gradska čistoća već punih 15 godina i ni slutio nije da će njegovi snimci na popularnoj mreži izazvati takvo oduševljenje kod pripadnica nežnijeg pola. Gledajući snimke ovog zgodnog mladića, devojke i žene su poludele, a komentari poput “Kakav dasa”, “Lep i vredan”, “Sjajan mladić” samo su se nizali.

Ekipa “Vesti” posetila je Jovicu dok je u rano jutro s kolegama umivao beogradske ulice. Na pitanje da li je posle snimaka očekivao takvu popularnost, Jovica skromno odgovara da nije.

– Iskreno, video sam da moj mlađi brat postavlja slike na mrežu, pa sam i ja počeo da koristim mrežu i postavljam svoje fotografije i klipove. Da li sam očekivao ovoliku popularnost, ni u snu – iskren je Jovica.

Snimio je spot i sa popularnom pevačicom Nadicom Ademov, a na pitanje kako je došlo do te saradnje kaže da ga je najpre kontaktirao poznati reditelj Dejan Milićević.

– Pitao me je da li sam zainteresovan za saradnju. Rekao sam da jesam, pristao sam i tako sam radio sa Nadicom, koja mi je mnogo pomogla savetima – kaže Jovica.

Nije se Jovica tu zaustavio, jer su ga ubrzo zvali u rijaliti šou Zadruga. Rekao je da će da razmisli, ali kaže da ne zna kako bi se snašao tamo, tako da nije otišao.

S obzirom na to da je ranije bio u braku, novine su pisale da Jovica namerava da ponovo stane na ludi kamen. Međutim, kako stvari stoje, situacija se promenila. Nagla popularnost je učinila svoje, njegova devojka sve se teže nosila s tim, pa je Jovica ponovo slobodan.

Jovica nije omiljen samo u ženskom društvu, jer ga vole i kolege.

– U toku pauza ih crtam, valjda im se zbog toga i sviđam – kroz osmeh kaže Vasić.

Dodaje da posao u Gradskoj čistoći voli i da nema nameru da ga menja, bez obzira na to što ga savetuje da se otisne u manekenske vode. Često ga pitaju što uživo, što putem mreža, da li svoje telo oblikuje u teretani.

– Ne idem u teretanu, svoje telo i mišiće održavam fizičkim radom, ovde u Gradskoj čistoći. Radim sa crevom, lopatom, ali iskreno razmišljam da krenem i u teretanu. Sve danas ću, sutra ću, ali još se nisam odlučio, tako da zasad ništa od toga – zaključuje Jovica kroz smeh.

A do tada Jovica nastavlja svoj posao uređivanja Beograda, nastavlja da postavlja i svoje fotografije na društvenim mrežama, a za sve što radi ima punu podršku porodice i prijatelja.

Sa kolegama na radnom zadatku

Zadužen za Voždovac

Deo grada za koji je Jovica zadužen je beogradski Voždovac, a dok smo razgovarali sa njim i njegovim kolegama, sugrađani su se sa simpatijama okretali za vrednim mladićem. Svakodnevno je zatrpan porukama devojaka i žena koje žele da upoznaju svog idola. Poruke, kako kažu, ne stižu samo iz Srbije, već iz celog regiona i drugih delova Evrope.

– U početku sam bio iznenađen, ali vremenom sam se navikao. Na ulici me često zaustavljaju i traže da se slikaju sa mnom za uspomenu – kaže Jovica.

U akciji za uklanjanje deponije

Svoj snimak sa Jovicom u februaru je na svom Tik-tok profilu postavio i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. Vesić i Jovica su zajedno pokrenuli akciju uklanjanja deponije u ulici Vladimira Tomanovića na Voždovcu. “Došao sam sa drugarom sa Tik-toka Jovicom da zajedno rešimo ovaj problem”, naveo je Vesić i pozvao pratioce da mu pišu kako bi Beograd postao još uređeniji.

Ćerke oduševljene

Vredni Jovica je otac dve devojčice koje znaju da je tata prava zvezda na Tik-toku i oduševljene su time.

– Starija ćerka ima 11 godina, a mlađa 10 i vole što im je tata popularan – kaže Jovica i naglašava da devojčice žive sa njegovom bivšom suprugom u Beču.