Namirnice “ubijaju” vaš seksualni nagon

0

 

 

Manje jedite sir za bolji performans u krevetu
 

Sir
Većina sireva je napravljeno od kravljeg mleka koje se tretira antibioticima i hormonima za rast. Prevelika konzumacija mlečnih proizvoda povećava izloženost toksinima, što utiče na prirodno lučenje hormona, uključujući estrogen, pogesteron i testosteron. Akumulacija ksenoestogena, koji dolazi iz okoline i hrane, može dovesti do seksualne disfunkcije i čestih promena raspoloženja.

 

Gazirana pića
U istraživanju u kojem je učestvovalo više od 20.000 osoba objavljenom u "The New England Journal od Medicine" zaključeno je da kozumiranje zaslađenih gaziranih pića može uticati na gene koji utiču na povećanje telesne mase, čime se povećava rizik od dijabetesa. Karijes, dijabetes, gojaznost, dehidracija i gubitak koštane mase su posledica prekomerenog pijenja "slatkog otrova". Svi ovi zdravstveni problemi rezultuju i lošim libidom.


Veštački zaslađivači
Ukoliko pokušavate da izgubiti koji kilogram i jedete dijetalnu hranu koja sadrži veštačke zaslađivače, postoje velike šanse da unosite aspartam. Ovaj sastojak može smanjiti nivo serotonina i uzrokovati glavobolje, depresiju, razdražljivost, napad anksioznosti i nesanicu. Serotonin se smatra hormonom sreće i bez njega vaše raspoloženje i libido imaju tendenciju pada. Dokazano je da aspartam može uticati na neurotransmiter dopamin, koji je potreban za normalno seksualno ponašanje. Zbog toga bi i trebalo da se držite malih količina prirodnih zaslađivača poput meda.


Prerađevine
Prerađevine su pune natrijuma, nekvalitetnih proizvoda i veštačkih aditiva. Preterani unos natrijuma i mali unos kalijuma dovodi do povišenog krvnog pritiska, koji smanjuje dotok krvi do polnih organa. U periodu uzbuiđenosti, adekvatna cirkulacija je potrebna da polni organi normalno i efikasno funkcionišu tokom seksa.


Čipsevi i grickalice

Osim što inače nisu zdrave grickalice loše utiču i na seksualni život
 

Nisu samo trans-masne kiseline ono čega se morate pribojavati, nego su tu i ulja koja sadrže slobodne radikale. Ova kombinacija loših masti dovodi do oštećenja tkiva i ćelija te ometa regulaciju polnih hormona.

 

Monosodium glutamat ili MSG
Monosodium glutamat se koristi kao aditiv u “gotovoj” hrani kao i u restoranima, kako bi se istakao određeni okus. Iako doprinosi boljem ukusu, MSG ima i neželjene efekte. Medicinski eksperti kažu da MSG može uzrokovati depresiju, kognitivne i kardiovaskularne probleme. Loše stanje mozga i depresija dovode do pada libida.

 

Kafa

Redovno konzumiranje kafe može da ima štetne posledice po vaš seksualni život
 

Šolja jutarnje kafe poboljšava raspoloženje, ali oni koji redovno piju kafu su u opasnosti od oštećenja nadbubrežne žlezde, koja luči određene hormone stresa. Vremenom, ukoliko ona ne funkcioniše normalno, to negativno utiče na polne hormone.

 

Ulja
Nekvalitetna ulja su veoma štetna za parove koji žele dete. Ulja se u organizam unose u različitim formama, neke su korisne, a neke treba izbegavati. Nekvalitetna ulja poput uljane repice i drugih prerađenih biljnih ulja sklona su oksidaciji, zbog čega se stvaraju štetni slobodni radikali u organizmu. Smanjenje oksidativnog stresa eliminišući ove masti je važno u zaštiti ženskog reproduktivnog sistema, a time se povećava i sposobnost začeća.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here