Napad na kuću Srbina: “Imam problema sa ‘novim’ Albancima”

0

"Jutos kada sam ustao i video da je razbijeno debelo staklo na ulaznim vratima moje kuće. Ne mogu ni da pretpostavim ko je napao moju kuću, jer ja nikome ništa loše nisam učinio", kazao je Radosavljević.

 

Neko mu razbio staklo na ulaznim vratima kuće (Foto: Ilustracija)
 

Prema njegovim rečima, jutros su radi istrage došli policija i šef Kancelarije za zajednice u opštini Klina Milorad Šarković.

 

Radosavljević je rekao da posle smrti supruge Bosiljke živi sam u kući od oko 500 kvadratnih metara na placu od oko 17 ari u strogom centru Kline. On je kazao da je u njegov lokal u kući, po dogovoru, ušao jedan Albanac koji drži kafanu, ali da mu već godinu dana nije platio kiriju, dok je drugi Albanac, koji se doselio u susedstvo, prema tvrdnji Radosavljevića, prilikom gradnje pomerio među u dvorištu i tako uzurpirao deo dvorišta.

 

"U vezi sa ovim problemima stalno idem u opštinu, koja je preko puta moje kuće, i žalim se, ali na moje žalbe i trraženje pravde niko od nadležnih do sada nije odgovorio. Pre oko dve godine posetila me je i jedna gospođa iz Ambasade SAD u Pristini i obećala da će pomoći, ali do sada sve je ostalo na obećanju", rekao je Radosavljević i dodao da sa starim komšijama Albancima nikada nije imao problema.

 

U regionu Kline i Istoka u poslednjih nekoliko dana zapaljene su dve kuće Srba povratnika (u selu Drsnik i u Istoku), kuća jednog povratnika u Klini je kamenovan, a u jednu srpsku kuću u selu Drsnik upali su maskirani napadači.

 

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić je saopštio da je povodom napada na povratnike u opštini Klina pismeno od komandira policije zatražio da se ovakvi slučajevi i incidenti spreče, a počinioci da što pre budu pronađeni i kažnjeni. Jevtić je, takođe, zatražio da mu se dostavi lista svih incidenata koje je policija u opštini Klina rasvetlila sa imenima počinilaca i kada su procesuirani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here