Napeto na granici: Azerbejdžanska vojska granatirala uporište Jermena

commons.wikimedia/Vago
Kavkaz

Azerbejdžanski vojnici granatirali su jermensko uporište, situacija na granici je i dalje napeta, saopštila je za Sputnjik pres-služba azerbejdžanskog Ministarstva odbrane.

„Naše jedinice su uz pomoć precizne vatre u noćnim borbama koristeći artiljeriju, minobacače, i tenkove uništile uporište, artiljerijsko oruđe, vozila i živu silu protivnika“, precizirao je sagovornik agencije.

On je rekao da je u borbi poginuo stariji poručnik Mahmudov Rašad Rašid Oglu.

„Trenutno su operativni uslovi pod kontrolom naših trupa, protiv neprijatelja se preduzimaju odlučne mere. Neprijateljska snaga krije informacije o gubicima“, dodalo je Ministarstvo.

Jerevan je ranije saopštio da je Azerbejdžan nastavio granatiranje jermenskih položaja u ponedeljak ujutro. Jermenski ministar odbrane naložio je ličnom osoblju da bude suzdržano.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana izvestilo je u nedelju o borbama na granici sa Jermenijom, istakavši da ima gubitaka na obe strane.

Sukob između Azerbejdžana i Jermenije

Sukob između Azerbejdžana i Jermenije je počeo u februaru 1988. godine, kada je autonomna oblast Nagorno-Karabah (NKAO) objavio izlazak iz Azerbejdžanske SSR. U septembru 1991. godine u centru ove oblasti u Stepankerteu objavljena je vest o uspostavljanju Nagorno-Karabahske Republike (NKR).

Vlasti Azerbejdžana su tokom kasnijeg vojnog sukoba izgubile kontrolu nad Nagorno-Karabahom.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime