Unsplash
Ilustracija

Pored sode bikarbone, jabukovo sirće jednostavno morate imati u kući u svakom trenutku. Ono u pojedinim slučajevima deluje bolje od lekova, a pri tome je 100% prirodan preparat.

Jabukovo sirće je poslednjih godina, postalo glavni sastojak u ishrani. Novija istraživanja pokazuju da jabukovo sirće pomaže kod nekih bolesti, recimo dijabetesa ili preterane gojaznosti.

Već je i pticama na grani poznato da je glavni sastojak jabukovog sirćeta, kao i bilo kog drugog sirćeta, sirćetna kiselina. Ostali sastojci su druge kiseline, vitamini, mineralne soli i amino-kiselina, a jabukovo sirće će vam pomoći i kod sledećih stvari:

Pomaže kod mršavljenja

Jabukovo sirće utiče na našu sitost, a kiselina koja se nalazi u njemu sprečava nakupljanje masnih naslaga.

Pomaže kod upale grla

Čim osetite bol u grlu, napravite mešavinu od jednake količine tople vode i jabukovog sirćeta kako biste zaustavili dalje komplikacije. Ponovite postupak na svakih sat vremena.

Čisti sinuse

Pored svih blagodeti, jabukovo sirće uklanja i sekret koja se nakuplja u sinusima i otežava disanje. Njegova antibakterijska svojstva takođe sprečavaju upalu sinusa i prehladu. Popijte malo vode pomešane sa jabukovim sirćetom, i prodišite.

Pospešuje probavu

Ako imate problema sa lošim varenjem hrane, svako jutro na prazan želudac popijte rastvor od vode i jabukovog sirćeta. Jedna rakijska čašica se razblažuje u jednoj čaši vode. Pektin u sirćetu olakšaće rad creva.

Uklanjna virusne bradavice

Umočite komadić vate u sirće, flasterom zalepite preko bradavice i ostavite da odstoji preko noći. Ponavljajte postupak svake noći sve dok bradavica ne otpadne.

Vraća energiju

Kalijum i enzimi u jabukovom sirćetu pomažu kod podizanja energije. Dodajte malo sirćeta u čašu vode i popijte. Možete je piti i tokom treninga kako biste se manje iscrpeli. Amino kiseline u sirćetu sprečavaju nakupljanje mlečne kiseline nakon vežbanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here