Unsplash
Ilustracija

Jelena Đoković je sa pratiocima podelila koji joj je jedan od omiljenih zimskih napitaka, a u pitanju je čaj od kurkume.

Benefiti ovog napitka su brojni, a on je pre svega odličan za jačanje imuniteta i zaštitu od prehlade. Čaj od kurkume bogat je vitaminima, mineralima i drugim korisnim jedinjenjima, a tu su pre svega kurkumin, koji je snažan antioksidans, kao i mangan, gvožđe i bakar.

Ovaj čaj ima i antiinflamatorna svojstva, može smiriti upale i pomoći u lečenju i prevenciji hroničnih inflamatornih bolesti. Takođe smiruje i upalu grla i ima antibakterijska, antimikrobna i antivirusna svojstva.

Odličan je i za kožu, posebno za akne, a pored toga dobar je i za koncentraciju i za ublažavanje glavobolje.

Supruga najboljeg srpskog tenisera i direktorka Fondacije “Novak Đoković” svojevremeno je otkrila i da, pored čajeva, u svakodnevnoj rutini često konzumira smutije.

Novak i Jelena, naime, počinju dan mlakom vodom sa malo limunovog soka, a prvi obrok im je najčešće neki smuti. U ove kašaste sokove mogu se dodati različite zdrave namirnice – od semenki ili njihovih klica, pa do lekovitih začina kao što su upravo kurkuma, ili đumbir.

1 COMMENT

  1. Ако слушамо савете тенисерских фамилија, ускоро ћемо јести барену детелину. Док цео цивилизован свет скида са јеловника житарице, шећер, алкохол и једе оно што смо јели од кад је Бог створио Адама и Еву :)))

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here