Fudbaleri Burnlija i Totenhema remizirali su na Turf muru u 29. kolu Premijer lige rezultatom 1:1.

Domaći su do vođstva došli u 13. minutu golom Krisa Vuda, da bi Spursi osvojili bod pogotkom Delea Alija u 50. iz penala.

Gosti su meč započeli u kombinovanom sastavu, usled gostovanja Lajpcigu u revanšu osmine finala Lige šampiona u utorak, što je Burnli umešno koristio u prvom poluvremenu.

Taj deo igre bio je u potpunosti u znaku domaćih, koji su dominirali u svakoj kategoriji i na veliki odmor zasluženo otišli uz vođstvo.

U jednoj od mnogobrojnih akcija ekipa Šona Dajša, Kris Vud je iskoristio odbitak i 11. gol u sezoni doveo Burnli do prednosti.

Na poluvremenu je strateg Totenhema Žoze Murinjo izvršio dve izmene, ubacio Đovanija lo Selsa i Lukasa Muru, promenio formaciju i stil igre, i to mu se isplatilo.

Spursi su znatno bolju igru krunisali već u 50. minutu, kad je Ben Mi faulirao Erika Lamelu u šesnaestercu i napravio penal, koji je iskoristio Ali.

Njime je 23-godišnji Englez došao do 50 golova u Premijer ligi i postao najmlađi igrač u istoriji kluba sa 50+ pogodaka u tom takmičenju, posle Harija Kejna.

 

Do kraja je Burnli mogao do sva tri boda, ali su Loris i defanziva Spursa zaustavljili dva opasna pokušaja Mateja Vidre.

Totenhem je osmi na tabeli, uz 41 bod, i sve je dalji od pozicije koja vodi u Ligu šampiona pošto mu četvrtoplasirani Čelsi beži četiri poena i ima utakmicu manje.

Burnli je 10. sa 39.

Premijer liga, 29. kolo

Subota
Liverpul – Bornmut 2:1 (2:1)
Salah 25, Mane 33 – Vilson 9
Kristal Palas – Votford 1:0 (1:0)
Aju 28
Arsenal – Vest Hem 1:0 (0:0)
Lakazet 76
Šefild J. – Norič 1:0 (1:0)
Šarp 36
Vulvs – Brajton 0:0
Barnli – Totenhem 1:1 (1:0)
Vud 13 – Ali 50

Nedelja:

15:00 Čelsi – Everton
17:30 Man junajted – Man siti

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here