Naučiti decu zahvalnosti

0

Vesti
 

Ova plemenita akcija se uvek organizuje oko Dana zahvalnosti, a Marko Bojović, direktor škole, kaže da se hrana za beskućnike, uvek sakuplja u toku novembra meseca, a onda predaje jednoj lokalnoj organizaciji koja ih dalje prosleđuje siromašnima i ljudima koji nemaju hranu.

On dodaje da u ovoj humanitarnoj i lepoj akciji učestvuje cela škola, dakle deca svih uzrasta i generacija i da je to za njih veoma korisno iskustvo.

Vesti

– Pre nekoliko dana smo sve to pakovali i odneli gde treba. U Americi se krajem novembra proslavlja Dan zahvalnosti, pa tako i mi, kroz ovu akciju, učimo decu da budu zahvalna za sve blagoslove koje imaju – za hranu, odeću, familiju, školu. Jer nemaju svi u ovoj zemlji, niti u svetu, hranu, odeću, krov nad glavom. Zato mi decu učimo da pomognu drugima. Pošto smo crkvena škola mi ih učimo hrišćanskim navikama, običajima, simbolima. Mi to radimo i inače, a posebno iskoristimo priliku kada je američki praznik Dan zahvalnosti – rekao je Marko Bojović, direktor Akademije Sveti Sava, koji je zajedno sa decom pakovao hranu za siromahe i beskućnike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here