pixabay.com

Kada koristite riblje konzerve za jelo, uglavnom koristite samo ribu, a redovno bacate ulje. Kuvari smatraju da to ulje možete da iskoristite na više načina.

Ulje u kome se čuvala konzervirana riba, bez obzira da li je u pitanju maslinovo, suncokretovo ili neko drugo ulje, puno je ukusa. Često se uz ribu i ulja u konzervu dodaju komadići limuna, paprike, sušenog paradajza i slično, što takođe doprinosi ukusu. Međutim, sama riba pojačava ukus tog ulja, posebno ako su u pitanju inćuni.

Zato sledeći put kada budete koristili riblje konzerve, sardine, tunjevinu, plodove mora ili skuše, koristite ulje u kome je riba odležala.

Ovo ulje se može koristiti za sva jela kod kojih blag riblji ukus neće „odvlačiti pažnju“, od sotiranog povrća do preliva za salatu. Ulje konzervirane ribe samo će ova jela podići na novi, viši nivo.

Takođe, odlična je ideja da na ulju iz konzerve ispržite riblje filete ili da napravite preliv za salatu. Ovim uljem možete namazati krišku prepečenog hleba, a uz dodatak paradajza, drugog povrća i sira dobićete ukusne bruskete.

Upotreba ribljih konzervi postala je trend poslednjih godina, a s obzirom na visoku cenu i inflaciju, očekuje se da će se ove godine još više rasplamsati, prenosi Klix.ba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here