”Ne mogu da budem predsednik, jer moram da kažem istinu”

0

Lako je tebi, ja moram stalno istinu da govorim: Zoran Milanović i Ivo Josipović
 

"Nisam predsednik i nikada neću biti predsednik Hrvatske iz niza razloga, a jedan od njih je taj što vam moram govoriti istinu. Predsednik ne sme lagati, ali ne mora reći svu istinu, i dobro da je tako. Zato moj posao nije da budem popularan i voljen, nego da se otreznimo i shvatimo šta je istina", rekao je u utorak Milanović tokom posete Zagorju.

 

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović uzvratio je u sredu na premijerove tvrdnje.

 

"Vi znate da sam ja zagovornik etike prema kojoj svaka javna osoba, a i privatna, mora govoriti istinu i mora predano služiti ljudima koji su je izabrali", odgovorio je Josipović na pitanje novinara da prokomentraiše Milanovićevu izjavu.

 

Novinari su u sredu pitali premijera da prokomentariše izjavu Josipovića.

 

"Mislim da sam bio vrlo jasan. Čak i ja sam u stanju biti vrlo jasan. Naš posao nije isti, ja sam prokletnik koji mora da govori istinu", odgovorio je Milanović.

 

Ivo Josipović i Zoran Milanović su iz iste stranke, vladajuće Socijaldemokratske partije. Prema svim istraživanjima javnog mnenja, Josipović je poslednjih godina uverljivo najpopularniji političar u zemlji, dok Milanović, prema istraživanju agencije Promocija plus.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here