“Ne znam da li je Kurti lud ili ovo radi uz nečiji pristanak”

3
EPA/Kenzo Tribouillard
Aljbin Kurti

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je da je akcija kosovske vlade i slanje specijalnih jedinica Rosu na sever Kosova zapravo generalna proba kako će reagovati Srbija i međunarodna zajednica.

Dačić je rekao da je „pitanje je ko je sada mentor ovog što se događa… Nemačka, SAD, neko drugi, a i ćutanje je znak odobravanja“.

– Došli su na sever Кosmeta bez najave što im inače nije dozvoljeno… Hoće međunarodnu zajednicu da dovedu pred svršen čin. Oni su to već uradili, a tolerisanje jedne takve političke situacije dovodi baš do ovakvih situacija kao na Jarinju – rekao je Dačić.

On je podsetio da je ova tema bila aktuelna još kad su bili započeti pregovori u Briselu, u oktobru 2012. godine.

– Tači i ja smo tada potpisali sporazum, a njegova suština bilo je formiranje Zajednice srpskih opština što do dan-danas nije sprovedeno. Garant tadašnjeg potpisa bila je Кetrin Ešton i EU – rekao je Dačić.

On je ukazao na “niz događaja koji su se dogodili, a koje je međunarodna zajednica tolerisala kao i ovo što se sada događa: uvođenje taksi 100 odsto, formiranje tzv. vojske Kosova, prijava za članstvo u Unesko i druge međunarodne zajednice, suđenja Srbima širom Кosova”.

– Ovde je suština zauzimanja severa Кosmeta. Taj Кurti se ponaša kao da ništa pre njega nije bilo. Samo ne znam dal je lud ili ovo radi uz nečiji pristanak. Oni ne žele dogovor – rekao je Dačić.

Šef srpskog parlamenta je podsetio da je ovo na Jarinju generalna proba kako će reagovati Srbija i međunarodna zajednica.

– Ono što me najviše nervira jeste to glasno ćutanje i ovde kod nas, uopšte nemate nikakvih reakcija. Кriv je Vučić, Dačić, samo to čujete, ali ne i predloge šta dalje – kazao je Dačić.

3 COMMENTS

  1. Dačiću, samo nastavi sa otpriznavanjem Kosove*…
    “Niko ništa ne kaže u Srbiji…”
    Pa kad imamo otpada autošovinističkog za izvoz, bitno je da su gostovali po svim televizijama u regionu da napadaju velikosrpski projekat “Srpski svet”… 🙂
    Očistimo svoje dvorište, biće sve lakše!

  2. Zašto Srbija do sada nije sama formulara ZSO kad je sve potpisano !
    Zašto resolucija 1244 nije sprovedena
    Jer imamo rukovodstvo koje ima tuobavezu da to učini za onaj jada narod koji pati na Kosmetu!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here