Nema dame na planeti koja nije svesna činjenice da treba da unosi dosta tečnosti kako bi njen organizam i metabolizam funkcionisao kao sat. Blagodeti hidriranja mogu se čuti na svakom koraku, a žene troše novac na svakojake skupocene kreme i eliksire ne bi li im koža bila napojena.

Suva i ispucala, pak, odmah izgleda starije i umornije dok ona negovana i hidirana deluje mlađe, baršunastije i jednostavno blista.

Iako pripadnice nežnijeg pola znaju za pravilo da pre spavanja treba da nahrane kožu, većina njih ne zna da ukoliko šest i više sati putuju avionom mora da vodi računa o licu i telu. Tokom prekookeanskih letova koža se kao i telo isposti. U kabini aviona vazduh nikad nije stoprocentno bogat kiseonikom, stoga je organizmu potrebno više vode da bi normalno funkcionisao. Od tog atmosferskog pritiska damama se neretko naduju noge, nateknu podočnjaci, a lice isušuje. Zato dermatolozi savetuju da ukoliko se putuje toliko dugo, bilo bi poželjno da se s vremena na vreme stavi hidratantna maska na lice, balzam na usne i nakapaju veštačke suze u oči. Ukoliko niste ljubitelj maski koje podsećaju na “čaršave” i ne želite da plašite ljude u mračnoj kabini, uvek možete da namažete hidratantnu kremu i nahranite ispošćeno lice.

Da ne biste iz aviona izašle blede kao duh, u ručnom prtljagu nosite nekoliko kozmetičkih proizvoda poput maskare i sjaja za usne. Ako je ikako moguće, neposredno pre sletanja zatražite od stjuardese kocku leda i prislonite je na kapke da bi otok spao, nanesite sjaj za usne i malo maskare i izgledaćete preporođeno.

Sprečite akne

Avion je najudobniji i najbrži vid putovanja, ali ljudi zaboravljaju da je to ipak javni prevoz. Ma koliko kabina izgledala čisto, treba da imau u vidu da su sedišta, kao i rukohvati, leglo bakterija jer čistačice često imaju nepunih sat vremena između letova za sređivanje. Dubinsko čišćenje se ne radi toliko često. Stoga izbegavajte da dodirujete lice, tokom puta perite ruke i koristite vlažne maramice kako vam se koža ne bi inficirala i da se ne biste kasnije borili sa aknama.