A. Čukić - Vesti
Priština

Politički analitičar Visar Džani rekao je da Kosovo ima nejasnoće u pogledu svojih pozicija u spoljnoj politici, pa se, prema njegovim rečima, dešavaju i neuspesi.

Džani je kazao da članovi dve stranke koje su u koaliciji sa Samoopredeljenjem daju različite izjave, što stvara nesigurnost u autentičnost nacrta ZSO.

On je rekao da ozbiljna vlada ima jasne stavove u spoljnoj politici, dodajući da se na Kosovu vide mnoge nejasnoće i neuspesi.

– Što su unutra jasnije pozicije po pitanju spoljne politike, to su moćnije. Vidimo nejasnoće i imamo neuspehe, probleme, i danas ne znamo da li Kosovo prihvata ZSO ili ne. Ovo pokazuje da nismo ozbiljna država, ovakvi dvosmisleni stavovi ne bi trebalo da se dešavaju – rekao je Džani.

Zbog toga što ne dolazi do sprovođenja sporazuma postignutih između Kosova i Srbije, Džani je rekao da je kriva međunarodna zajednica.

– Za nesprovođenje sporazuma od strane Srbije nije kriva Srbija, već međunarodna zajednica. Ne kažem da Srbija u tome ne učestvuje, ali takve postupke Srbije ne treba dozvoliti – rekao je, između ostalog, Džani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here