Neka proradi inat

0

Prekinuta utakmica sa Albanijom je arhivirana, Srbija je odlukom UEFA ostala bez bodova iako je ta ista Disciplinska komisija dodelila našoj selekciji pobedu za zelenim stolom od 3:0. "Orlovi" sad moraju da se koncentrišu na nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016, a predstojeći meč sa Danskom u Beogradu kapiten naše reprezentacije Branislav Ivanović nazvao je "sudbinskom utakmicom" i dodao da očekuje da će prazne tribine na stadionu Partizana samo motivisati njegovu ekipu.
– Pripremaćemo se za Dansku kao i za sve ostale mečeve. Znamo važnost predstojećeg susreta, ali znamo i da moramo da pobedimo. Danska je ozbiljan protivnik. Mi imamo vere u svoje sposobnosti – rekao je Ivanović na okupljanju reprezentacije u Sportskom centru FSS-a.
Treću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine Srbija će igrati u petak na stadionu Partizana.
Odlukom UEFA, a posle incidenata na meču s Albanijom, utakmica sa Danskom će se igrati bez prisustva gledalaca.
– Bez obzira na rezultat, mi ćemo svaku utakmicu igrati do kraja kvalifikacija s istim žarom. Istina je da protiv Danske nećemo imati pomoć navijača, ali to može i da nas motiviše – rekao je Ivanović u Staroj Pazovi.
Na pitanje da li mu se čini da neko Srbiju ne želi da vidi na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine, Ivanović je kazao da nema takav utisak.
– Sve zavisi od nas i od toga koliko ćemo pobeda ostvariti. Ne smemo podleći pritisku čak ni tada ako rezultat protiv Danske ne bude bio po našim željama. Ovo je sudbinska utakmica. Tri osvojena boda protiv Danske nas vraćaju u "normalu" i zato je bitno pobediti – rekao je kapiten Srbije.
U državni tim se vratio Milan Biševac, defanzivac Olimpika iz Liona, koji je sa prethodnih reprezentativnih okupljanja odsustvovao zbog povrede.
– Moramo se okrenuti našim ciljevima i zaboraviti šta se dešavalo protiv Albanije. Kod nas treba da proradi inat i da u ovakvim okolnostima pokažemo svoju snagu, bez obzira na to što za rivala imamo jaku ekipu. Naravno, mi idemo na pobedu – rekao je Milan Biševac.
Fudbaleri Srbije okupili su se u ponedeljak u Sportskom centru u Staroj Pazovi za predstojeću utakmicu s Danskom u petak, ali i za prijateljski meč sa Grčkom u Haniji četiri dana kasnije.
Selektoru Advokatu su se u Staroj Pazovi na raspolaganju stavila sledeća 24 fudbalera:
Golmani: Vladimir Stojković (Haifa Makabi, Izrael), Željko Brkić (Udineze), Predrag Rajković (Crvena zvezda)
Odbrana: Branislav Ivanović (Čelzi), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Matija Nastasić (Mančester Siti), Antonio Rukavina (Viljareal), Nenad Tomović (Fiorentina), Duško Tošić (Genčlerbirligi), Stefan Mitrović (Frajburg), Nikola Maksimović (Torino), Milan Biševac (Olimpik Lion)
Sredina terena: Radosav Petrović (Genčlerbirligi), Nemanja Matić (Čelzi), Nemanja Gudelj (AZ Alkmar), Miloš Jojić (Borusija Dortmund), Zdravo Kuzmanović (Inter)
Napadači: Dušan Tadić (Sautempton), Lazar Marković (Liverpul), Filip Đuričić (Majnc), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Filip Đorđević (Lacio), Aleksandar Mitrović (Anderleht), Danko Lazović (Partizan).
Jedan fudbaler sa ovog spiska biće višak u protokolu za susret protiv Danske.
Posle tri odigrane utakmice, Srbija je četvrta u Grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa jednim bodom, dok je Danska prva sa četiri. Utakmica Srbija – Danska igra se u petak (20.45 CET
) na stadionu Partizana.
 

 

Možda će Matić održati govor
Pred izlazak fudbalera Čelzija na teren u derbiju sa Liverpulom, Nemanja Matić je okupio saigrače i rekao im nešto što ih je dodatno motivisalo da pobede na Enfildu (2:1). Ovaj detalj iz svlačionice otkrio je kapiten "plavaca" Džon Teri posle utakmice, rekavši da je srpski fudbaler bio veoma inspirativan.
Javnost ne zna šta je tačno Matić ispričao saigračima, ali je Branislav Ivanović potvrdio da je bio dobar motivator.
– Jeste, bio je dobar. Videli ste da smo pobedili. A to šta je pričao moraćete da pitate njega. Imaće priliku i ovde da održi govor. Evo, pred Dansku – predložio je kapiten "orlova" i objasnio da je kod Murinja uobičajena stvar da pred izlazak na teren u svlačionici uvek neko od igrača kaže nekoliko rečenica.

 

 

Basta i Ignjovski vraćeni u klubove
Selektor Dik Advokat vratio je u njihove klubove Dušana Bastu i Aleksandra Ignjovskog, a na pripremama za predstojeći meč sa Danskom zadržao je povređenog Aleksandra Kolarova.
Na takav korak Advokat se odlučio jer smatra da je za Bastu rizično da se posle šest nedelja pauze nakon povrede uključi u rad reprezentacije i da je za njega bolje da trenira u svom klubu Laciju.
– Selektor Advokat je skratio prošireni spisak. Basta je dugo bio povređen, dok Ignjovski u Ajntrahtu iz Frankfurta stalno igra na poziciji desnog beka. Na tom mestu imamo dovoljno igrača, pa je selektor odlučio da se i on vrati u svoj klub – rekao je portparol i menadžer državnog tima Aleksandar Bošković.
Advokat je na pripremama ostavio povređenog Aleksandra Kolarova, kome su predviđali dužu pauzu.
– Selektor će Kolarova čekati do zadnjeg časa. Videćemo kako će se odvijati njegov oporavak, ali će Kolarov ostati sa nama – rekao je Bošković.

 

 

Danska, ipak, s navijačima?
Uprkos tome što će, odlukom UEFA, utakmica u petak biti odigrana pred praznim tribinama, 150 Danaca doći će u Beograd.
Danci su od FSS-a zatražili da oko 150 navijača, koji su kupili ulaznice za meč sa Srbijom pre nego što je UEFA donela odluku o igranju na praznom stadionu, bude pušteno na tribine makar na poslednjem treningu ekipe pred utakmicu, dakle u četvrtak uveče.
Konačnu odluku o ovoj želji Danaca doneće UEFA.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here