EPA-EFE/MICHAIL KLIMENTYEV
Vladimir Putin

“Potpuna pobeda nad pandemijom kovida može se postići samo udruživanjem napora, što uključuje saradnju država”, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

– Samo udruživanjem napora na međunarodnoj sceni možemo postići konačni rezultat i konačnu pobedu nad kovidom – rekao je šef države na sastanku sa učesnicima ruske akcije uzajamne pomoći “Mi smo zajedno”.

On je naveo da uprkos činjenici da epidemija koronavirusa u Rusiji jenjava i dalje postoji mnogo izazova koji su, kako kaže, opasne prirode.

Zbog toga je poručio da su rad i podrška dobrovoljaca i dalje potrebni, te očekuje da volonteri nastave rad.

Ruski lider je primetio da su neki očekivali da Rusija doživi neuspeh u borbi protiv pandemije.

– Neki su očekivali da ćemo potonuti, da tako kažemo, ili čak propasti – kazao je ruski predsednik, te naglasio sda je rezultat postignut zahvaljujujući lekarima, državi i dobrovoljcima.

– Pogledajte: sada se morbiditet neprestano smanjuje – to je rezultat složenih napora i države i volonterskog pokreta, stručnjaka, lekara, medicinara, dadilja, medicinskih sestara, timova hitne pomoći i same države. Sve ovo zajedno daje određeni očekivani rezultat – konstatovao je Putin i izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u borbi protiv pandemije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime