Foto: Tanjug/AP
Karim Benzema FK Real Madrid

Bilo je problema za španske klubove tokom ove sezone u međunarodnim takmičenjima. Voljom žreba, uglavnom su se ukrštali sa ekipama iz Velike Britanije ili država čijim stanovnicima nije bilo dozvoljeno da uđu na teritoriju najveće zemlje Pirinejskog poluostrva. Zbog toga su morali da se „sele“ i igraju na neutralnim terenima, ali i tome je došao kraj.

Naime, počevši od 30. marta, Španija je ublažila ovu meru i otvorila se za letove iz Velike Britanije, pa će tako Real Madrid i Granada moći da odigraju svoje utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope na domaćem terenu.

Kraljevski klub treba da se sastane u četvrtfinalu sa ekipom Liverpula. Prvobitno je bilo planirano da se dva tima sastanu u Budimpešti, ali je odluka u međuvremenu promenjena, pa će Real ipak dočekati ljutog rivala u Madridu. Isto tako, Granada će protiv Mančester junajteda moći da se izbori za pozitivan rezultat na tlu Španije.

Ovo posebno pogoduje Real Madridu, koji će imati više vremena za odmor, pošto se 10. aprila sastaje sa Barselonom u „El Klasiku“, dakle samo četiri dana po utakmici sa Redsima. Videćemo da li će tim Zinedina Zidana oberučke ovo prihvatiti, te upisati pozitivne rezultate u oba meča.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here