pixabay.com

Nemačka će otpustiti više od 100 vladinih službenika koji rade u Rusiji nakon što je Moskva nametnula ograničenja na broj zaposlenih u nemačkim diplomatskim misijama u toj zemlji, izjavio je danas izvor iz nemačkog Ministarstva spoljnih poslova.

– Ovo ograničenje, koje je postavila Rusija za početak juna, zahteva veliko smanjenje (osoblja) u svim oblastima našeg prisustva u Rusiji – rekao je neimenovani izvor, preneo je Rojters.

Među pogođenima su nastavnici, kao i drugi zaposleni u školama i Gete institutu, a neophodno je održati pravi balans u diplomatskom prisustvu Nemačke, naveo je izvor ističući da će biti pogođeno najmanje 100 ljudi.

On je ocenio limit, koji je objavljen u aprilu, “jednostranim, neopravdanim i neshvatljivim”, odbijajući da precizira o kojoj cifri je reč.

Odnosi Rusije i Nemačke, koja je nekada bila najveći kupac ruske nafte i gasa, zahladili su otkako je Moskva počela napad na Ukrajinu u februaru 2022, a Zapad odgovorio sankcijama i isporukom oružja.

1 COMMENT

  1. Nemacka – najveci kupac nafte i gasa. I jos uvek nemacka industrija tera dalje? Standard i snaga ove ekonomije je jos uvek na nivou, da li ce ovi vladini sluzbenici da postanu nemacki socijalni slucajevi?
    Cisto sumnjam.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here