Nemačke vlasti odbile su da izdaju dozvolu engleskom fudbalskom šampionu Liverpulu za ulazak u tu zemlju kako bi odigrao prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Lajpciga 16. februara i to zbog restrikcija povezanih sa pandemijom korona virusa.

Nemačka savezna policija odbila je zahtev kluba domaćina za specijalnu dozvolu kojom bi se fudbalerima Liverpula omogućilo da doputuju u Lajpcig, uprkos restriktivnim merama, prenosi Rojters.

– Savezna policija obavestila je klub Lajpcig danas da ovaj slučaj ne spada u kategoriju izuzetnih okolnosti – navodi se u saopštenju policije.

Lajpcig će sada morati da pronađe alternativnu lokaciju za susret 16. februara i obavesti UEFA o bilo kojoj promeni do ponedeljka, pišu nemački mediji.

Nemačka vlada zabranila je sva putovanja iz oblasti pogođenih mutacijama kovida 19 najmanje do 17. februara, a jedini izuzetak su nemački državljani ili rezidenti.

Strani mediji prenose da bi ovaj problem mogao da se reši na 5 načina.

Jedno od njih je da se oba meča odigraju u Engleskoj, ali pitanje je onda kako bi se tim Lajpciga vratio u Nemačku. Oni bi morali da traže specijalnu dozvolu od Nemačke, što verovatno ne bi bio problemi, ali je takva dozvola Liverpula već odbijena.

Druga opcija da se prvi meč igra u Londonu, na za sada neimenovanom stadionu čijeg su vlasnika već kontaktirali. Treća je da se utakmica odigra negde u kontinentalnom delu Evrope. Četvrti predlog predlog je da se zamene domaćinstva, odnosno da prvo domaćin bude Liverpul, ali je pitanje da li bi to bilo trajno rešenje i da li bi Englezi pristali na to.

Na kraju, postoji i peta opcija da RB Lajpcig, ukoliko ne pronađe zamenski stadion u naredna četiri dana, izgubi prvi meč službenim rezultatom. Nakon toga bi u revanšu morao da juri tri gola zaostatka na Enfildu. Gotovo nemoguća misija…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here