Printscreen/Youtube

Francuska je po prvi put počela da šalje prirodni gas u Nemačku, rekao je u četvrtak francuski operator gasne mreže GRTgaz, dok Berlin nastoji da diversifikuje snabdevanje energijom nakon prekida isporuke ruskog gasa.

GRTgaz je rekao da je gasovod koji povezuje obe zemlje u francuskom pograničnom selu Obergailbah počeo da isporučuje početni dnevni kapacitet od 31 gigavat-sat.

Očekuje se da će se količina na kraju povećati na dnevni maksimum od 100 gigavat-sati, što predstavlja manje od 2 odsto ukupne potrošnje gasa u Nemačkoj, prema podacima francuskog Ministarstva za energetsku tranziciju.

Šef nemačke mrežne regulatorne agencije, Klaus Meler, zahvalio je GRTGazu na francuskom u tvitu u četvrtak, dodajući da “francuske isporuke gasa preko Sarlanda pomažu sigurnosti snabdevanja Nemačke”.

8 COMMENTS

  1. E sada dolazi maca na vratanca. Moze za neke zemlje biti vrlo stimulativno da vama neko opstruira gasovod 😅🤣😂…

  2. Putine – sta ima ? Kako si? Gde je zapelo, brate? Izgleda da ces svoj gas da po Rusiji pocnes da prosipas. Ne treba vise nikom ta tvoj gas. Ugusi one koji su protiv tebe. Imaju neki iz proslosti adekvatnu upotrebu gasa. Pitaj za savet.

    • Kina uzima dovoljno a ima i viska da skuplje proda glupim u evropi. Samo vadite iz dzepa 😃

      • Ima on viška, ali Evropa ga ne želi. Ima ona dosta novaca da ga kupi. Cijena nije u pitanju.

    • “Što predstavlja manje od 2%” molim te pročitaj tekst još jednom. Nemoj čitati samo naslov i komentarisati.

  3. Цена ? 170 евра су плаћали Русима, верујем да Французи дају по истој цени.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here