EPA/Jason Szenes
Savet bezbednosti UN

Ambasador Nemačke u UN kritikovao je u današnjem obraćanju pred Savetom bezbednosti UN srpskog ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića.

Kako kaže, čini mu se da je njegov govor “kopiranje ranijih intervencija”, a povodom politike povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, rekao je da “naši srpski prijatelji pucaju sami sebi u nogu”.

– Iznenađen sam ovom politikom pokušaja povlačenja priznanja. Naši srpski prijatelji pucaju sami sebi u nogu, jer ako žele da se pridruže EU, treba da rade na priznanju i priznaju i sami (Kosovo) – rekao je nemački ambasador.

On je dodao da mu govor Dačića izgleda kao “kopi pejst” (copy paste) ranijih njegovih intervencija.

Nemački diplomata je rekao da predstavnici Srbije mnogo govore o zločinima Albanaca, a da se, kako tvrdi, nikada ne čuje o zločinima koji su počinjeni nad Albancima 1998. i 1999. godine, kao što su, kako tvrdi, etnička čišćenja i masovna deportacija.

On je zamerio i ruskom ambasadoru, kao predsedavajućem, da nije dozvolio prištinskoj predstavnici da završi obraćanje i kritikovao ga da nije dozvolio da se Savetu bezbednosti obrati i specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak.

Nemački ambasador je rekao da prištinska predstavnica nije završila svoje obraćanje.

– Dajte joj šansu da završi – rekao je on, na šta je ruski ambasador odgovorio da nije shvatio da ona nije završila i da je izgleda bio zamrznut ekran.

Nakon što je nemački ambasador završio obraćanje, predstavnica Prištine se ponovo obratila.

9 COMMENTS

  1. Нашле Швабе неког, ко ће слушати њихове савете.
    Никад нам ништа нису могли са целим расположивим наоружањем и сад мисле да ће нам сести на главу уз помоћ лоповске реторике.

  2. ..Pucamo sami sebi u nogu ?? ..Pa zar smo mi sami sebe izbombardovali , bacili uranijuma i zatrovali životnu sredinu..dali Kosovo ?? .. jel to kriterijum za ulazak u … e u takvu EU ne želim …..

  3. Pa zasto oni nedaju jednu pokrajinu naprimer rusima turcima ili nedaj boze srbima koji zive i rade u nemackoj kad bi neko to zatrazio istog trena bi tenkovi bili na ulici a od nas traze da priznamo tu gamad

  4. Kada budu Nemci postali prijatelji Rusiji istog momenta će postai i Srbiji. da li je EU i zapad stvarno prijatelj Srbije i da li je zapad samo one države kao npr: Nemačka, Belgija, Holandija, Francuska, Engleska za Italiju neznam da li su ove države demokratske? Ostale države koje su 90 tih godina ušle u EU zajebanciju njih niko ne priznaje! Npr: Litvanija Estonija, Hrvatska, Slovenije, Rumunija, Poljska, Bugarska, Mađarska Slovačka, Češka Republika i Grčka ove države su trećeg reda i one uče još Zapadnu kulturu jer istok nema ni najmanje kulture. A ovaj Nemac on ne priznaje Srbiju i najrađe bih da i nepostojimo a rade svi na tome. Kuda se mi trpamo i guramo kao tele na rudu to mi nije jasno. Ovako kao sada nas svi pomažu i Srbija ne treba da kleči za Evropskom Familijom kada smo glavna osovina u Evropi bili i ostali. Šta tražimo?

  5. Gospodin nemacki ambasador u UN-u.
    Znamo mi i sami da mi pomalo pucamo sebi u noge. Ali od svih u belom svetu name Srbima Nemacka najvise puca u grudi. Nemacka je najvise od svih radila na razmontiranju Jugoslavije, i bila najaktivnija u sprovodjenju sankcija Srbiji. O tome koliko nemacka elita (a ne Nemci) mrzi Srbiju,
    moglo bi se pisati ne na kvadrat, vec na treci eksponent, ali da to ostavimo za drugi put.
    Pitam gospodina ambasadora znali koliko Nemci ucaju sebi u noge?
    Gospodin Manfred Weber koi je porvobitno bio kandidat Angele Merkel za ono mesto gde je sada
    Usula von Delajn, je tvrdijo da ako dodje na obecano mu mesto, da ce svim snagama raditi da se obustavi dalja izgradnja Severnog toka 2. Pa i o pucanju nemaca u vlastite noge bi se takodje
    moglo pisati na treci eksponent, zato bih gospodinu ambasadoru preporucio da pogleda koliko
    nemacka elita sama sebi smrdi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here