GIZ
Dodela pomoći u Plandištu

Nemačka razvojna saradnja (GIZ) obezbedila je maske, rukavice, vizire, dezinfekciona sredstva i beskontaktne toplomere za jedinice lokalne samouprave i ustanove socijalne zaštite u 18 gradova i opština.

Zaštitna oprema dolazi u periodu ponovnog povećanja broja zaraženih virusom Covid-19, kao podrška zaposlenima u socijalnoj zaštiti.

Donacija se uručuje u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe i obuhvata 50.000 zaštitnih maski, 50.000 pari rukavica, 1.900 vizira, 1.800 litara dezinficijenata i 230 beskontaktnih toplomera.

– Veoma je važno da zaposleni u socijalnoj zaštiti i jedinicama lokalne samouprave imaju odgovarajuću zaštitnu opremu kako bi podržali osetljive društvene grupe. S obzirom da su osetljive društvene grupe ujedno izložene i većem riziku zaraze virusom Covid-19, naš projekat nastavlja saradnju sa gradovima i opštinama, a podrška u vidu zaštitne opreme je jedan primer toga – izjavio je Markus Majer, vođa projekta.

U periodu od 16. do 20. novembra, oprema je dostavljena u Plandište, Sremsku Mitrovicu, Rumu, Šid, Pećince, Vršac, Šabac, Valjevo, Lajkovac, Mionicu, Loznicu, Krupanj, Užice, Arilje, Kosjerić, Sjenicu, Prijepolje i Priboj.

– Zahvaljujući donaciji, preko Centra za socijalni rad, bićemo u prilici da pružimo pomoć
porodicama i pojedincima koji su najizloženiji riziku zaraze virusom Covid-19 – kaže Boban
Janković, predsednik opštine Mionica.

Dodela pomoći u Mionici

Prema rečima gradonačelnika Šapca, dr Aleksandara Pajića, zaštitna oprema predstavlja dokaz prijateljstva grada Šapca sa Nemačkom, a isporučena je Gerontološkom centru Šabac u kome je smešteno 214 korisnika i Centru za socijalni rad “Šabac” koji pruža 10 usluga socijalne zaštite, a pri kojem radi Ustanova za decu i mlade “Šabac”, u kojoj je
trenutno na domskom smeštaju 41 korisnik.

Projekat Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe ovim nastavlja podršku u vidu zaštitne opreme, nakon prve koja je dostavljena u julu ove godine.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime