EPA
Olaf Šolc

Berlin, kako piše nemački “Špigl”, namerno usporava slanje teškog naoružanja u Ukrajinu jer strahuje da bi to moglo dovesti do velikog napada na Rusiju.

Kako je tom listu rekao neimenovani izvor iz vlade, postoji opravdan strah kancelara Olafa Šolca da bi Ukrajina mogla zbog toga da postane previše samouverena kao i da bi mogla da pređe na “viši nivo” pa da napadne rusku teritoriju.

A to bi značilo, navodi dalje “Špigl” da bi nemački tenkovi, ako bi ih Berlin poslao Kijevu, ponovo bili na ruskoj teritoriji, a to je veoma veliki istorijski i politički problem.

Kako piše dalje taj nemački ugledni list, postoji i izvesno nepoverenje Berlina u ukrajinskog predesednika Volodimira Zelenskog, što je takođe razlog zašto Nemci još nisu poslali vojnu pomoć u vidu tenkova Ukrajini.

Do sada su to učinile samo Poljska i Češka, što se tiče zemalja iz EU.

“Špigl” piše i da, iako ne postoji zvaničan “embargo na tenkove” na nivou NATO saveza, postoji nezvaničan dogovor koji su napravili Vašington, London i Pariz, te u tom smislu Nemačka ne može, kako se dalje navodi, da bude prva od velikih sila, koja bi poslala Kijevu tenkove.

3 COMMENTS

  1. KAKO MOZETE TAKO PISATI!!! VELIKI NAPAD NA RUSIJU.PA KO JE TU NAPADNUT??? VALJDA MISLITE NA RUSKE VOJNIKE A NE NA TERITORI RUSIJE.RUSI SU TI KOJI SU USLI U UKRAJINU A RAT JOS NIJE ZAVRSEN.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here