Nemci ignorišu provokativnu knjigu (1): Kad “kupljeni novinari” zaneme

0

Udo Ulfkote pisac skandal knjige o kojoj Nemci ništa ne znaju
 

Istovremeno je ta ista knjiga u inostranstvu top-tema: Španski mediji naveliko pišu o toj knjizi, Italijani su oduševljeni njenim sadržajem, dok su Rusi napravili i filmske priloge koji su pušteni u glavnim informativnim emisijama. Iz Švedske, Rusije, Danske, Novog Zelanda i Holandije stižu zahtevi da se knjiga prevede na njihove jezike.

 

O autoru

Udo Konstantin Ulfkote je nemački novinar koji važi za eksperta za oblasti tajnih službi i islama. Od 1986. do 2002. godine radio je u spoljnjopolitičkoj redakciji FAC-a i skoro 12 godina živeo na Bliskom istoku. U jednom TV intervjuu ispričao je da je prešao u islam, da bi danas važio za religioznog hrišćanina – trenutno predaje na vrlo verski orijentisanom američkom univerzitetu Olivet, u San Francisku. Velike kritike trpi zbog sadašnjih antiislamskih stavova, a list "Velt" je 2008. godine pisao da su mu neke radikalne grupe pretile likvidacijom zbog video priloga na Jutjubu. Često je (negativno) pisao i o imigrantima u Nemačkoj, ocenjujući rast njihovog broja kao "kugu". U svojoj knjizi "Horor useljenici" govori o nemogućnosti mirnog suživota i o tome da je "obogaćenje kroz migrante postalo horor koji evropsku kulturu vodi u propast". Na pojedinim mestima u ovoj knjizi posebno se negativno piše o Romima, Turcima, Arapima i useljenicima sa istoka Evrope.t

Jedino nemački novinari i mediji ignorišu njeno postojanje. Knjiga je totalno prećutana u svim većim medijima, uprkos činjenici da se nalazi u vrhu top liste bestselera najveće onlajn prodavnice Amazon.

 

Čak i frankfurtski list "Frankfurter Algemajne Cajtung" (FAC), u kome je autor Udo Ulfkote 17 godina bio jedno od vodećih pera, a za koji danas tvrdi da je leglo manipulacije i korupcije, nije želeo da odgovara na pitanja jednog upornog holandskog novinara da redakcija konačno prokomentariše navode iz knjige.

– Ne želimo da komentarišemo knjigu gospodina Ulfkotea, bilo je sve što su u desetoj instanci u ovoj kući bili spremni da izjave.

Traka snimljenog razgovora je vratolomnom brzinom proširena na internetu i postala bestseler, gotovo kao i sama knjiga.

Do sada je u Nemačkoj teza, po kojoj vodeći mediji svesno manipulišu građanima i istinom da bi zaštitili interese moćnih, spadala u "teorije zavere".

 

Novinar Udo Ulfkote je insajder, koji je opisao šta se dešava iza kulisa. On je priznao da se danas stidi onoga što je pisao tokom dugogodišnjeg rada za FAC.

 

Pre nego što je progovorio o tajnim centrima moći, ovaj novinar je beskompromisno samokritički najpre napisao sve o sebi. U knjizi detaljno opisuje kako je bio podmićivan i kako je korupcija podsticana u medijima.
 

Čitajte sutra – Nemci ignorišu provokativnu knjigu: NATO vrši pritisak

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here