Nemci jure Ljajića

0

KOME ĆE SE JATU PRIDRUŽITI: Adem Ljajić (desno) i Keli iz Liverpula
 

U Dortmundu i Leverkuzenu su u isto vreme došli na istu ideju – dva kluba iz Rurske oblasti, Borusija i Šalke, utrkuju se ko će od njih pre stići do Adema Ljajića (22) i dovesti ga u svoje redove. Italijanski list "Korijere delo sport" piše da svaki od dva pomenuta nemačka kluba nudi istu sumu – 11 miliona evra – za prelazak našeg internacionalca. Međutim, njegov sadašnji klub Roma, traži za Ljajića najmanje 14 miliona evra.
A, Ljajić nije jedini igrač kluba iz Rima koga su Nemci merkali.
Volfzburg je lane nudio čak 22 miliona evra za italijanskog ofanzivnog igrača Matiju Destra, ali je taj transfer propao pošto sportski direktor Rome, Valter Sabatini, nije želeo da se liši ovog sjajnog fudbalera.

Ne brinu ga rivali: Neven Subotić sa trenerom Jan Klopom

Nemački sportski sajt SPOX.de izveštava naširoko o trenutnim zbivanjima u redovima Borusije iz Dortmunda, posvećujući posebnu pažnju povratku Nevena Subotića (25) u tim, posle povrede koja ga je na duži rok odvojila od ekipe.
Trener Jirgen Klop je blistao od sreće u času kada je naš iskusni as, posle pauze od osam meseci, ponovo zaigrao, pa čak i postigao gol na drugoj test-utakmici u Esenu.
– Vratio sam se kući! To mi je pričinilo mnogo radosti
– prokomentarisao je srećni Subotić uspešan "kambek" posle druge probe na kojoj je izdržao maksimalno opterećenje punih 70 minuta. – To dokazuje da sam spreman i za svih 90 minuta i povratka u tim.
Međutim, iskusni defanzivac moraće sada da se izbori za mesto u ekipi, pošto je Borusija u međuvremenu pojačala tu liniju. Subotić će imati žestoke konkurente u Matsu Humelsu, Sokratisu i Matijasu Ginteru. Ipak, srpski fudbaler ne brine mnogo zbog ove "gužve" za mesto u timu i u svom optimističkom stilu poručuje:
– Važno je da sam se vratio!
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here