Liga šampiona nastavljena je mečevima 3. kola, a u prvim susretima, u terminu od 18.55  Lokomotiva i Atletiko Madrid su odigrali nerešeno 1:1, dok je Borusija Menhegladbah ubedljivo slavila protiv Šahtjora u Ukrajini sa 6:0. 

Svega 45. minuta bilo je dovoljno izabranicima Marka Rosea da reše pitanje pobednika susreta Menhengladbaha i Šahtjora. Nemački tim je od samog početka nametnuo svoj ritam, na koji domaći fudbaleri nisu uspeli da odgovore.

Tako je Plea već u 8. minutu na asistenciju Lainera “načeo” rivala, da bi desetak minuta kasnije Bondar zatresao sopstvenu mrežu za vođstvo Boruije od 2:0.

Plea je krunisao odličnu formu novim golom već u 26. minutu, da bi pred poslednji sudijski zvižduk Bensebaini dodatno povećao prednost svog tima na 4:0.

I u nastavku viđena je slična slika. Trener Šahtjora, Portugalac Luis Kastro, pokušao je da izmenama prodrma svoj tim, ali je umesto toga, u njegovoj mreži do kraja završilo još dva gola, a precizni su bili Štindl i Pleao koji je zaokružio “het-trik”.

Moskovska Lokomotiva i Marko Nikolić su uspeli da prirede veliko iznenađenje i otkinu bod Atletiku iz Madrida (1:1). Malo više defanzive, malo čvrstih duela na sredini i majstorije golmana Giljermea omogućile su ruskom vicešampionu veliki bod, možda čak vredan i plasmana u Ligu Evrope.

Atletiko je bio bolji, dominirao i imao više prilika, ali su domaći fudbaleri igrali onako kako Dijego Simeone voli, čvrsto i snažno sa povremenim izletima na protivničku polovinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here