EPA/Focke Strangmann
Nemački kancelar Olaf Šolc

Nemačka ne može da isključi mogućnost korišćenja gasovoda Severni tok 2 kao sredstva za politički pritisak na Kremlj u slučaju ruske agresije na Ukrajinu, izjavio je danas predsednik nemačkog komiteta za spoljne poslove Mihael Rot.

– Računamo na diplomatsko-političko rešenje, a diplomatski alati uključuju i sankcije. Ako zaista budemo došli do sankcija, a ja se ipak nadam da ćemo to uspeti da izbegnemo, onda ne možemo unapred da isključimo stvari koje mogu da traže naši partneri u Evropskoj uniji – rekao je Rot za nemačku televiziju ARD, prenosi Rojters.

Gasovod Severni tok 2, koji je već završen ali još nije dobio dozvolu za rad, namenjen je povećanju isporuka ruskog gasa u Zapadnu Evropu, ali protivnici tog projekta, uključujući Ukrajinu i Sjedinjene Države, tvrde da će Evropu učiniti previše zavisnom od Rusije.

2 COMMENTS

  1. Ovaj je bolrstsn, pa kome treba gas, kada narod dohvsti motike pa ovakve istera na ulicu iz njihovih vila bice mu prekasno, koliko dugo ce narod cutati i placati skupo gas i struju zbog korumpiranih piliticara, motka je iz raja izasla, nece oni dugo vladati, dize se narod

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here